sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Simona Halep – Elise Mertens – NAJAVA FINALA DOHE

U velikom finalu turnira u Dohi gledaćemo duel između Rumunke Simone Halep i mlade Belgijanke Elis Mertens. Biće ovo duel dve sjajne defanzivne teniserke, a videćemo koja će se bolja snaći u veliko finalu.

Simona Halep se vratila u svom stilu na tenisku scenu. Nakon pauze od skoro 6 meseci odigrala je za svoje standarde loš Australijan open, ali to je u neku ruku bilo i očekivano. Svoje samopouzdanje je kao što je i sama izjavila povratila pobedama u Fed kupu, a ovde u Dohi je redom pobeđivala Curenko, Gerges i Svitolinu. Zaista je izgledalo dobro, i može se reći da je ona bila glavna u tim mečevima. Uvek je ona dolazila prva do prednosti, a samo njen pad u igri je uslovio da se protivnice vrate u meč. Ipak, kada je bilo gusto, kada su se igrali ključni poeni Halepova je bila najbolja i zato je danas u finalu.

I Elis Mertens je odigrala više nego sigurno do finala. Posebno bi istakli pobede nad Bertens i Kerber. To su bili mečevi u kojima je Mertens pokazala da je top 10 kalibar i da je pred njom velika budućnost. Sjajna defanziva iz koje lagano prelazi u napad, i u tim mečevima je apsolutno nadigrala svoje protivnice.

Tok meča i predlog za klađenje:

Ako bi malo analizirali ovo finale jasno je da će sve zavisiti od Simone Halep. Gledajući njene mečeve u Dohi uočili smo neku „rutinu“ u njenim mečevima. Ona nije poznata kao igračica koja u mečeve ulazi dobro, jer joj treba malo vremena da dostigne radnu temperaturu. Ipak, na ovom turniru je igrala veoma dobro na početku meča. Uglavnom je sticala prednost od jednog do dva brejka i uglavnom je u finišu ta prednost počela da se topi. Curenko je svoj prvi brejk napravila u finišu prvog seta, Gerges je gubila 5:2, ali je stigla do taj brejka, a Svitolina je tek u drugom setu uspela da napravi brejk. Ovo nam govori da Halep nije sposobna u ovim trenucima da odigra jedan meč u kontinuitetu od početka do kraja, ali njen pobednički mentalitet uvek dođe do izražaja, i zato ona na kraju dođe do pobede. Koliko je Mertensova u ovom trenutku u mogućnosti da se nosi protiv Simone Halep veliko je pitanje, ali mi mislimo da ona ima čime da pripreti favorizovanoj Rumunki. Za njeno dobro morala bi malo da miksuje igru, jer u defanzivnoj igri Halep je broj 1 i takvom igrom neće stići daleko.

Za divno čudo Simona Halep ima veliku podršku sa tribina u Dohi. Neverovatno je koliko je ljudi podržava u zemlji koja nema nikakve dodire sa Rumunijom, ali i to je sigurno jedan od razloga zašto Halep igra dobro u Dohi. Halep je ovaj turnir već jednom osvojila, a prošle sezone je predala polufinale Muguruzi bez borbe, a da je bila zdrava sigurno bi osvojila i te godine turnir.

Kvote za ovaj meč su realno gledano postavljene kako treba, a one ako nas pitete nisu vredne rizika. Prva opcija nam je bila 1-1 na Simonu Halep, ali ta igra se plaća kvotom 1,55 što je smešno i svakako nije vredno rizika. Ipak je to ženski tenis, a u njemu je sve moguće, i ovih 1,55 nije vredno naših živaca.
Naša preporuka jeste da se ovo finale zaobiđe, ali ako ipak želite da se kladite na ovaj meč preporučujemo baš tu igru, a kvota od 1,55 je idelna da se veže sa još nekim parom za dubl.

Napominjemo da je ovo samo naš predlog koji apsolutno nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje