subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Simona Halep posle drame u finalu Rima

Rumunska teniserka Simona Halep prva je finalstkinja WTA turnira u Rimu. Rumunka je u polufinalu savladala Španjolku Grbinje Muguruzu rezultatom 2:1, po setovima 6:3 4:6 6:4. To će biti 39. WTA finale za Rumunku, a u ponedeljak će se boriti za 22. titulu u karijeri.

Simona Halep je mogla ovaj meč da dobije mnogo lakše, jer je od starta meča dominirala. Veoma brzo je došla do brejka prednosti, nakon toga i do dva za velikih 5:1. Muguruza je uspela da smanji na 5:3, ali ne više od toga.

I u drugom setu Simona Halep je bila bolja. U dva navrata je prva stilaza do brejka, ali nikako nije uspela da napravi prelomni potez. Na kraju je za to bila kažnjena, jer se Muguruza umeđuvremenu konsolidovala i brejkom u devetom gemu prelomila drugi set na svoju stranu.

U odlučujućem setu ponovo drama. Simona Halep ponovo diže igru na viši nivo i pravi prednost od 4:0, ali se Mugurza ponovo vraća. Pri rezultatu 5:3 na servis Simone Halep, Muguruza pravi brejk i vraća se u meč, ali na njenu žalost odigrala je očajan sledeći gem koji je izgubila sa samo jednim osvojenim poenom. Na kraju Halep ide potpuno zasluženo u finale, a tamo je čeka bolje iz duela Vondruošova/Pliškova.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.wtatennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje