petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Siner „okrenuo“ Alkarasa i osvojio Umag

Italijanski teniser Janik Siner osvojio je turnir u Umagu. Mladi Italijan je u velikom finalu savladao Španca Karlosa Alkarasa rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (5:7) 6:1 6:1.

(8) ATP Tour on Twitter: „Who’s gonna take this one? 👇 🇺🇸 Jenson Brooksby v. @alexdeminaur 🇦🇺 @ATLOpenTennis | #AtlantaOpen https://t.co/UeEkihjusg“ / Twitter

Teška, ali zaslužena pobeda za Sinera. U prvom setu sve je bilo u potpunom egalu. Serveri su radili fenomenalan posao, lako osvajali svoje gemove te je prvi set rešen u taj brejku. U taj brejku Alkaras je prvi stigao do prednosti od 5:1. Siner je sjajnom igrom uspeo da smanji na 6:5, ali nakon toga je ispustio servis, a samim tim i set.

Bez obzira na gubitak seta Siner nije klonuo. Mladi Italijan je nastavio istim stilom i to mu je donelo rezultat, jer prvi koji je poklekao bio je Alkaras. U trećem gemu drugog seta Siner je napravio brejk i nakon toga spasio brejk loptu u gemu kada je servirao za potvrdu istog. To je možda bio i ključ meča, jer se Alkaras nakon toga totalno raspao. Siner je došao do još dva brejka i izjednačenja.

Odlučujući set donosi dominaciju Sinera. Alkaras je baš loše izgledao na terenu, a Siner je to iskoristio i sa dva brejka lako priveo meč kraju.

Titula u Umagu je šesta u karijeri za Sinera.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje