petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Sjajna taktika Red Bula, Ferštapen slavio u Francuskoj!

Vozač Red Bula Maks Ferštapen pobednik je trke za Veliku nagradu Francuske. Mladi Holanđanin je na stazi „Pol Rikard“ upisao treću pobedu ove sezone, a 13. u karijeri. Drugi je bio Luisa Hamilton u Mercedesu, dok je treće mesto zauzeo drugi vozač Red Bula Serhio Peres.

Sjajna trka od početka pa do kraja, a pobednika trke je odlučila sjajna stragetija Red Bula, koja je dovela do toga da Ferštapen u samom finišu trke pretkne Hamiltona i dođe do velike pobede.

Greška na startu trke kada je Ferštapen izgubio prvo mesto je nateralo tim Red Bula do prvi napravi korak. Ferštapen je prvi otišao na zamenu pnemumatika, a kako se ispostavilo to je bio sjajan potez. U redovima Mercedesa nisu reagovali na potez Red Bula, već su rešili da Hamiltona i Botasa ostave na stazi.

Na sve to Ferštapen je otišao na drugu promenu pneumatika. Na prvi pogled činilo se da to nije najpametniji potez, jer je Ferštapen bio najbrži na stazi, no upravo je to donelo pobedu. Mercedesi možda jesu imali jedno stajanje, ali gume su bile istrošene pa su Ferštapen i Peres imali lak posao.

Očajnu trku imao je tim Ferarija, jer su Šarl Lekler i Karlos Sains bili van bodova. Lekler je završio na 16. mestu, a Sains je bio 11.
Iza Ferstapena, Hamiltona i Peresa redom idu Botas, Noris, Rikardo, Gasli, Alonso, Fetel i Strol.

U generalnom plasmanu vodi Ferštapen sa 131 bodom, a drugi je Hamilton sa 119. Šampionat Formule 1 nastavlja se trkom za Veliku nagradu Austrije koja je na programu sledećeg vikenda.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje