ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Smena na klupi PPD Zagreba

Proslavljeni hrvatski rukometaš – Igor Vori više nije šef stručnog štaba – PPD Zagreba.

40-godišnji stručnjak je dobio otkaz od strane uprave kluba, samo četiri meseca nakon njegovog imenovanja za trenera ekipe (tada je na „kormilu“ zamenio, Veselina Vujovića). Ipak, veoma slabi rezultati zagrebačkog tima na startu sezone – samo četvrto mesto na F4 turniru SEHA lige, kao i tri poraza u Ligi Šampiona na isto toliko utakmica, doveli su do raskida dalje saradnje.

Ipak, uprava PPD Zagreba je veoma brzo odreagovala i kao novog trenera tima imenovala je još jednog bivšeg reprezentativca svoje zemlje – Vlado Šolu.

„Sigurno da nije ugodno naći se u situaciji kada nemaš previše vremena za upoznavanje ekipe, ali poziv Zagreba se ne odbija i meni je čast da sam dobio ovu priliku. Kada sam razmišljao o Zagrebu uvek sam znao da želim biti dio te rukometne porodice i da se kao trener želim dodatno afirmisati kroz rad u najboljem hrvatskom klubu. Ja sam evo dočekao tu svoju sreću koja sada postaje jedna velika obaveza i teret koji ću ja morati sa svojim saradnicima i ostatkom kluba izneti. Sve svoje znanje i umeće posvetiti ću ekipi i stvaranju rezultata“, rekao je Šola.

Šola je u dva navrata bio trener golmana seniorske reprezentacije Hrvatske, nakon toga proveo je četiri godine u Kataru kao prvi trener rukometnog kluba Qatar Doha od 2013. do 2017. Bio je i trener rukometnog kluba Dubrava gde je radio od 2017. do 2019. godine, a poslednji trenerski angažman imao je na klupi kineske ekipe, Beijing Sport University koja se prošle sezone takmičila u SEHA ligi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje