ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Španski kup: Athletic Bilbao – FC Barcelona

FC Barcelona je favorit u Baskiji gde želi da započne novu 2017. sa pobedom na stadionu San Mames. Sa startom od 21:15 odigraće se prvi meč španskog Kupa kralja, gde će Bilbao pokušati da na svom terenu ostvari što bolji rezultat pred revanš.

Vrlo je verovatno da će navalu Barselone činiti Lionel Messi, Luis Suarez i Neymar, mada možda i Arda Turan dobije svoju šansu s obzirom da je Kup meč.

Prognoziranih startnih 11:

Barcelona (4-3-3): Masip; Roberto, Pique, Umtiti, Digne; Busquets, Rakitic, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar

Athletic (4-2-3-1): Kepa; Boveda, Laporte, Etxeita, Balenziaga; San Jose, Benat; Williams, Eraso, Susaeta; Aduriz

Forma timova je irelevantna, s obzirom da su imali pauzu za Božićne i novogodišnje praznike, ali nije loše napomenuti da Barca ne zna za poraz u poslednjih 11 mečeva. Poslednji put je poražena u Ligi Šampiona od Mačester Sitija 1. novembra. U seriji su od 5 pobeda zaredom.

Bilbao na San Mamesu ima čak 11 mečeva zaredom gde je ostao neporažen. Napravio je 10 pobeda i 1 remi, a poslednji poraz pretrpeli su od današnjeg rivala još na startu sezone 28. avgusta kada je Barca slavila 1:0 golom Ivana Rakitića. U poslednja tri međusobna duela Barselona je slavila u Baskiji.

Bilbao je odličan na domaćem terenu, ali danas ih očekuje težak posao u duelu sa Messijem i družinom. Tradicija im ne ide u korist, ali će pokušati da odigraju što bolje pred revanš.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje