petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Spartak produžio ugovor sa čovekom koji im je doneo titulu posle 16 godina!

Vest koja je aktivna više od nedelju dana danas je dobila i zvaničnu potvrdu. Italijanski stručnjak Masimo Karera ekipu moskovskog Spartaka, sa kojom je uspeo da osvoji titulu šampiona Rusije posle 16 godina posta, vodiće bar do 31. maja 2019. godine.

Masimo Karera je ekipu Spartaka preuzeo tokom avgusta 2016. godine, nasledivši na toj poziciji Dmitrija Aleničeva (kome je do tada bio asistent), ali i mnoge probleme crveno-belih. Nakon dosta lošeg starta sezone i ispadanja iz Lige Evrope u poslednjoj fazi kvalifikacija činilo se da će Spartak sa osvajanjem šampionske krune sačekati bar još koju godinu, ali po dolasku Karere stvari su krenule na bolje.

“Narodnaja komanda“ je nakon toga vezala neverovatan niz pozitivnih rezultata i uspela da u sezoni 2016-17 postane šampion Rusije i to nakon čak 16 godina praćenja uspeha ekipa poput CSKA, Zenita, itd… Ukupno pod vođstvom Masima Karere Spartak je uspeo da zabeleži čak 21 pobedu, samo 3 remija i 6 poraza, uz neverovatan procenat uspešnosti od tačno 70%.

Karera je do stupanja na poziciju glavnog trenera Spartaka jedno vreme proveo kao asistent Dmitrija Aleničeva, što mu je nakon dolaska iz Italije (kako on kaže) dosta pomoglo da shvati ruski fudbal. Podsećamo, pre dolaska u Rusiju Karera je bio asistent Antoniju Konteu u Juventusu i reprezentaciji Italije.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje