četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Stan Wawrinka – Gael Monfils – NAJAVA FINALA U ROTERDAMU

U velikom finalu turnira u Roterdamu gledaćemo duel izmeđz Švajcarca Stena Vavrinke i Francuza Gaela Monfisa. Atraktivinije finale od ovoga publika u Roterdamu nije mogla da dobije, jer će sigurno obojica dati sve da bi došli do titule.

Na opšte oduševljenje publike Vavrinka se posle dve godine mučenja sa povredama vratio u jedno finale nekog od turnira. Svi poznavaoci tenisa znaju za šta je on sposoban kada je na svom maksimumu, a  tri grend slem titule koje je osvojio nisu iznenađenje. Ove nedelje je igrao sjajan tenis, a redom su padali Benoa Per, Miloš Raonić, Denis Šapovalov i Kei Nišikori. Vavrinka je do finala izgubio sam jedan set, što dovoljno pokazuje da je u pravom ritmu. Nije bilo oscilacija kojima je on sklon i zato je u finalu.

Vavrinkin današnji protivnik takođe kroz celu svoju karijeru muku muči sa povredama. Nešto veseliji karakter i drugi način shvatanja tenisa su Monfisa udaljila od mnogo boljih rezultata, ali publika ga neizmerno voli. Monfis je vrhunski atleta i kada je on zdrav i motivisan bez ikakvih problema može da pobedi bilo koga na ATP turu. Ipak, na njegovu žalost i žalost publike širom sveta, povrede su bile jače, te Monfis nije ispunio ni pola svog potencijala. Ovde u Roterdamu je igrao sjajan tenis. Nešto slično kao i Vavrinka pobeđivao je bez većih problema, a najbitnije je da nije bilo padova u igri kojima je i on sklon. Monfis je do finala pobedio Davida Gofana, Andreasa Sepija, Damira Džumhura i Danila Medvedeva. Meč protiv Medvedeva je pokazao da je Monfis u fokusu i da mu se igra tenis. Taj meč ga je naterao da igra do krajnjih granica i na kraju je uspeo da dođe do pobede.

Tok meča i predlog za klađenje:

Kladionice očigledno favorizuju Vavrinku,  kvota na njegovu pobedu je realno gledano mala, a i vidimo rapidan pad iste. Mi se ovde ne bismo igrali sa pobednikom meča, jer bi finale po svim parametrima trebalo da bude izjednačeno. Obojica su dugo bez titule, i jasno je kao dan da će dati sve ne bili došli do nje.

Apsolutno ne vidimo u kom segmentu je Vavrinka toliko jači od Monfisa pa da ga kladionice toliko favorizuju. Bez ikakvog potcenjivanja Vavrinke, Gael Monfis može da parira Vavrinki u svakom segmentu teniske igre. Ima fantastičan servis, može da se nosi sa njim u dužim razmenama i ima dovoljno snažne udarce da ga Švajcarac ne nadjača. Dakle, apsolutni nonsens kladionica, ali tako je kako je.

Po našem skromnom mišljenju ovo je meč za publiku koji ide na tri seta. Finala u Roterdamu su uvek bila neizvesna i tako bi trebalo da bude i danas. Podloga je dovoljno brza da kroz servis mogu da se čupaju i jedan i drugi. Ova dvojica imaju takvu igru da bez ikakvih problema ovaj meč može da potraje veoma dugo, a vrlo verovatno ćemo gledati i sva tri seta. Jedno je sigurno publika i navijači širom sveta će uživati.

Predlog za klađenje: Više od 22,5 gemova 1,70

Napominjemo da je ovo samo naš predlog koji nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje