petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Stevanović: Želimo duplu krunu, nadamo se plasmanu u Ligu šampiona

Za dve nedelje počinje Super liga Srbije za vaterpoliste i ovo će biti jedna od najzanimljivijih sezona u poslednjih 10 godina. Glavni favoriti za titulu prvaka Srbije biće Radnički, Novi Beograd, Crvena zvezda i Šabac, a čini se da nešto veće šanse imaju Kragujevčani i Novi Beograd, koji su angažovali velika pojačanja.

U Kragujevac su stigli Marko Radulović, Strahinja Rašović, Aleksa Ukropina, Nikita Krug i Miloš Miličić, a njihov strateg Uroš Stevanović priznaje u razgovoru za Novosti da žele duplu krunu.

– Zadržali smo sve igrače koje smo hteli i angažovali skoro sve vaterpoliste koje smo želeli. Tim je iskusniji i kvalitetniji, a plan nam je da napravimo korak dalje. Lane smo osvojili Kup, sada želimo i prvenstvo. Ali smo i svesni da trofeje ciljaju i Novi Beograd, Šabac i Crvena zvezda. Nikako ne smemo da potcenimo ni ostale ekipe – ističe Stevanović.

Prvenstvo Srbije, koje startuje 26. septembra, biće najzanimljivije u poslednjih pet-šest godina. Vratilo se nekoliko reprezentativaca, jednog od njih, Strahinju Rašovića, angažovali su i Kragujevčani.

– Ne bih rekao da nije bilo zanimljivo dosada. Istina, ove godine biće interesantno kao 2013. Ne baš po kvalitetu, ali sigurno po ujednačenosti ekipa koje će se boriti za trofeje. To će naročito koristiti mlađim igračima, jer će odigrati dosta jakih utakmica – smatra Stevanović.

Iskusni stručnjak žali što se ove godine neće igrati ligaški deo Regionalne lige.

– Ostaje žal zbog toga, ali u pitanju je viša sila. Svakoj našoj ekipi i te kako bi koristilo tako jako takmičenje. Planira se da se iduće godine, verovatno na proleće, odigraju dva polufinalna i finalni turnir. U svakom slučaju region je pokazao da ima veoma kvalitetne ekipe – podvlači Stevanović.

Radnički se za novu sezonu priprema na svom bazenu. Pridržavaju se svih propisanih epidemioloških mera…

– Pričali smo sa igračima, savetovali ih. Ali nismo se odlučili za pisana pravila koja bi predviđala kazne. Verujemo im, zreli su, profesionalci, znaju kako moraju da se ponašaju, da se čuvaju, da izbegavaju rizične skupove – kaže Stevanović.

Kragujevčane od 13. do 15. novembra očekuju i kvalifikacije za Ligu šampiona.

– Sigurno je da imamo veliku želju da izborimo evropsku elitu. Samo je pitanje a li je to realno u ovom trenutku. Jer, za grupnu fazu se bore mađarski Solnok i OSC, zagrebačka Mladost, veoma jaka Breša – ističe Stevanović, a prenose Novosti.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje