subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Stojković: Dosta stvari su za analizu

Selekcije Srbije je u drugoj prijateljskoj utakmici (nakon poraza na gostovanju u Rusiji) uspela da zabeležili trijumf u Larnaki protiv reprezentacije Kipra (0:1).

„Orlovi“ su odigrali sasvim solidno prvo poluvreme – postigli jedini pogodak na utakmici, promašili penal, imali posed i kontrolisali tempo utakmice, dok je u drugom delu usledio veliki „pad“ u igri, usled čega je Kipar u nekoliko situacija imao prilike da stigne do poravnanja rezultata.

„Dobra test utakmica. Imamo dosta stvari da ispravimo. Dosta stvari za dobru analizu. U ovim utakmicama najvažnije je da su svi igrači dobili šansu, a ja sam dobio korisne informacije koje će mi služiti za ubuduće. Prvo poluvreme je bilo zaista korektno odigrano. Postigli smo gol, stvorili nekoliko šansi, promašili penal. Da smo iskoristili penal bilo bi lakše da kontrolišemo utakmicu. Ovako, protivnik je stekao samopouzdanje, pogotovo u drugom poluvremenu. Ipak, upisana je pobeda kakva-takva, Dušana Tadić je postao rekorder, a mladi Baždar debitovao“, rekao je selektor nacionalnog tima – Dragan Stojković.

Do starta Evropskog šampionata, „Orlovima“ predstoje i nova dva prijateljska susreta protiv Austrije i Švedske.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje