subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Superliga Srbije 2022/23: Javor – Partizan (najava i prognoza meča)

Utakmicom u Ivanjici u subotu od 20 časova ekipe Javora i Partizana odigraće svoj prvi meč u novoj sezoni Super lige, koja će ove godine biti zanimljivija nego ikad pre, pre svega zbog pet evropskih viza, uz direktno mesto u grupnoj fazi Lige šampiona za prvaka lige.

Ekipa Javora iz Ivanjice vratila se u društvo najboljih posle jedne sezone u Prvoj ligi Srbije, gde su organizacijski i kvalitetom tima uspeli brzo da se vrate među najbolje timove Srbije. U pripremnom periodu ekipa Javora izgledala je jako dobro, mada su igrali samo protiv timova iz regiona, ostvarili su četiri pobede i jedan remi. Savladali su Loznicu 1:0, Voždovac 3:1, Dečić 3:2 i Jedinstvo 3:1, uz remi 0:0 sa Kolubarom. Javor se odlično pojačao pre sezonu, stigao je 203cm visoki golman Žarkova – Vulić, potom desni bek Dolmagić iz TSC-a, lev bek Janjić iz Sloge Požega, štoper Obradović koji dolazi iz poljske Visle Plok, potom Tojčić iz Mačve, Luka Gojković koji je u Radu odigrao sjajnu sezonu (8 golova i 11 asistencija), Marko Miletić, potom je iz Čukaričkog stigao Norman Kempbel, napadač sa Jamajke, kao i Petar Gigić, koji posle 10 golova stiže iz Željezničara iz Pančeva, bilo je i odlazaka, a najbitniji su Jevremović, Zvekanov, Momčilović i Maričić.

Što se tiče ekipe Partizana, tim je renoviran, promenjen je i trener, a Ilija Stolica će imati težak zadatak da vrati crno-bele na šampionske staze. Na pripremama je tim Partizana poražen od Kluža i Fenerbahčea po 1:0 (u oba meča golmani su katastrofalnim greškama omogućili rivalima lake golove) uz dominaciju i pobedu protiv Spartak Trnave 3:0. U tim se odlično uklopio novajlija Andrade koji je stigao iz Karabaga, kao i desni bek Filipović koji je stigao iz BATE Borisova, Šehović je čitave pripreme proveo na mestu štopera iako je levi bek, dok je Svetozar Marković odigrao tek jedan pripremni meč, uz malo mečeva i za dosadašnji štoperski par Vujačić – Saničanin. Najnovije pojačanje Diabate iz turskog Giresunspora neće igrati jer je tek stigao, dok će jedan od najboljih na pripremam Ljubomir Fejsa propustiti meč zbog bolesti, ako se zna da je i Saša Zdjelar polovično odradio pripreme, a Jevtović napustio klub, postavlje se pitanje defanzivnog veziste, koji će biti korektor iza Natha i Andradea.

Trener Ilija Stolica, imao je zanimljiv komentar na loše stanje terena u Ivanjici: ,, Nije isti za ekipu koja napada i pokušava da napravi nešto kvalitetno i dobro i za ekipu koja se više brani i bavi opstrukcijom protivničke igre. Teren je manjih dimenzija, pogoduje više domaćinu. Analizirali smo njihove utakmice na pripremama, poštujem rad njihovog trenera. Znamo šta nas očekuje, a ono što ne znamo je u vezi sa vremenskim uslovima. Kišovito je danas, biće i sutra, ali nećemo znati kakvo je stanje terena dok ne dođemo.

Međusobni mečevi: Partizan je slavio na prethodnih 10 gostovanja Javoru, pet mečeva završeno je 0:2, tri puta je bilo 0:1, dok je dva puta bilo 1:2.

Mišljenje urednika: Očekujemo jako motivisanog domaćina, koji će posle povratka u Super ligu i jako dobrih priprema, biti jako motivisan da pomrsi račune Partizanu na samom startu sezone, očekujemo jedan meč gde će gosti dominirati, a domaći tim nastojati da zatvori sve prilaze golu što će mu omogućiti i nešto lošija podloga terana, kada se sve to sabere, igra X2&0-2 gola po kvoti 2,22 je odlično rešenje po nama, nešto sigurnija varijanta je igra X2&0-3 gola po kvoti 1,55.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje