ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Superliga Srbije, najava, predlozi za klađenje (Subota)

U subotu se nastavlja takmičenje u Superligi Srbije. Na programu je nekoliko mečeva, a mi smo za Vas spremili najave najzanimljivijih mečeva.

13h Železničar-Novi Pazar

Novajlija u Superligi, ekipa Železničara,prvi deo sezone nije odigrala najbolje. Nakon prvog dela oni se nalaze na 14tom mestu sa 18 osvojenih bodova. Dakle, svega 2 mesta su od dna tabele. Prvi deo sezone je bio dosta loš njih i to u oba segmenta igre. Odbrana je bila zaista loša, tačnije, Železničar je primio najviše golova u prvom delu sezone,čak 35. Napad nije previše briljirao, svega 21 postignut gol, naravno sa ovakvom odbranom to je jako loše. Upravo zbog toga su tokom zime bili prilično aktivni u prelaznom roku. U Pančevo je stiglo dosta pojačanja i to na svim pozicijama na terenu. U tim su stigli: Milana Mijatovića iz Borca (Banja Luke), Aleksandra Kahvića (Crvena zvezda pozajmica), Veljka Mirosavića (Čukarički) i kao najveće pojačanje Rus Ivan Ignjatijev  koji igra na poziciji napadača i koji je igrao za Krasnodar (dao gol Zvezdi). Sigurno da treba vremena da se sva ta pojačanja uigraju, tako da “ punu snagu “ Železničara možemo očekivati tek posle reprezentativne pauze.

Novi Pazar je posle sjajno odrađenog transfer perioda tokom prethodnog leta, tokom zime bio mnogo mirniji. Najveća promena se dogodila na klupi, pa je tako novi trener postao, doskorašnji igrač i trener Čukaričkog Igor Matić. Novi Pazar je odigrao sjajno prvi deo sezone. Završili su na visokom 5tom mestu. Cilj Pazaraca je izlazak u Evropu, a za tako nešto su im potrebne pobede i to u kontinuitetu. Ovaj meč je jako bitan za Novi Pazar, kako bi što bolje otvorili prolećni deo,ali i kako bi u što bolje raspoloženju dočekali duel sa Zvezdom. Tokom pripremnog perioda Novi Pazar je bio u Turskoj i odrađene su zaista sjajne pripreme. Imali su teške provere i zaista su dobro izgledali na terenu, što uliva samopouzdanje pred nastavak sezone. Novi Pazar ima jedan kvalitetan napad koji predvodi duo Ljajić-Suma, a tu je i Marko Šćepović koji igra sve bolje i bolje. Zaista jedan veoma kvalitetan tim.

Prognoza: Ova dva tima su tokom jeseni odigrala dva duela, po jedan u kupu i prvenstvu i na oba je bio isti ishod. Oba meča je dobila ekipa Novog Pazara minimalnim rezultatom. Pazar je svakako kvalitetniji,ali i uigraniji tim od domaćina i zato prednost ide na njihovu stranu.

Predlog: Gost 1-2 gola @ 1.55


14h Javor-Partizan

Javor je jesenji deo šampionata završio na 12tom mestu sa 21 osvojenim bodom. Po rečima predsenika kluba, zadovoljavajući skor za tim koji se ove godine vratio u Superligu i kome je cilj da tu i ostane. Tokom prelaznog roka do pred sam kraj nisu nešto bili previše aktivni, tj svega dva dolaska,ali se u poslenjih  7 dana ta situacija dosta promenila. Naime, u poslednjih 7 dana Javor je ostao bez dva ključna ofanzivna igrača. Klub su napustili povremeni kapiten Petar Gigić i Ibrahim Tanko. Od 21 gola koliko je Javor postigao tokom prvog dela sezone, Gigić i Tanko su učestvovali u 15 golova. Gigić ima 3 gola i 3 asistencije, a Tanko je postigao 5 golova i 4 asistencije. Sigurno da odlazak ta dva igrača, drastično oslabljuje napad Javora,a o tome je govorio i sam trener Ćurčić:  Ušli smo u problem odlaskom dvojice igrača, od kojih je mnogo zavisila igra Javora. Iskoristili smo prethodna dva,tri dana da, koliko je to moguće, radimo nešto novo. Nijednom nismo nastupili u sastavi u kojem ćemo da izađemo u subotu i to je određeni problem za trenera. Dva ili tri dana nisu dovoljna, jer moramo da menjamo određene orijentacije i razmišljanja u igri. Moraćemo da menjamo organizaciju odbrane i napada, a za to je potrebno vreme.  Videćemo, koliki će otpor Javor uspeti da pruži Partizanu posle ovih odlazaka.

Partizan u prolećni deo sezone ulazi kao lider. Oni su do prvog mesta na tabeli došli u poslednjem kolu kada su savladali Zvezdu u derbiju. U prelaznom roku Partizan je bio dosta aktivan, nije bilo previše odlazaka,ali su sado doveli nekoliko sjajnih igrača i tako proširili i pojačali konkurenciju u timu pred važan deo sezone. Najbitnije od svega je što su sačuvali kostur tima, tu pre svega mislim na Saldanju, za kojeg je bilo najviše interesovanja. Generalno gledano više promena je doživela odbrana nego napad, makar što se tiče odlazaka. Partizan ide u Ivanjicu koja je uvek bila nezgodno gostovanje. Nema sumnje da će crno-beli u ovaj meč ući silovito kako bi ostvarili jako bitnu pobedu. Partizan pod vođstvom Duljaja igra ofanzivno, pritiskaju rivala od prvog do poslednjeg minuta,ali jedina mana koju ima ovaj tim jeste odbrana. Odbrana Partizana prima jako mnogo golova i upravo zbog toga napad i mora da bude dodatno efikasan.

Prognoza: Trebalo bi očekivati jedan otvoren duel u kojem će Partizan dominirati od prvog do poslenjeg minuta. S ozbirom na slabosti u odbrani crno-beli će morati da postignu makar 2 gola kako bi osvojili sigurne bodove. U Ivanjici je uvek jako težak teren za igru, tako da Partizan mora u prvom poluvremenu, još dok je teren dobar, da to materijalizuje.

Predlog: gost 2+ @ 1.58

gost 1+ pp  @ 1.60

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje