petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Superliga Srbije: TSC Bačka Topola – Partizan

Kreće novo prvenstvo Srbije, a u prvom kolu imamo dva derbi susreta, u prvom koji je na programu u subotu od 20:30 na TSC ,,Areni“ će se sastati domaći TSC i Partizan.

TSC Bačka Topla je tim koji je prošlu sezonu zasluženo završio na 2.mestu i izborio na taj način učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde će im protivnik biti portugalska Braga, ove nedelje nisu imali obaveze u Evropi pa potpuno spremni dočekuju ovaj derbi susret. Ekipa TSC-a je prošle sezone na svom terenu ostvario 10 pobeda, 5 remija i 4 poraza uz gol razliku 31:17. Što se tiče odlazaka iz kluba, napadač Ratkov otišao je za 5 miliona evra u Salzburg, Stefan Vukić u Vojvodinu, a drugi golman Bursać u portugalsku Vizelu, Luki Iliću je istekla pozajmica i vratio se u svoj klub, dok je Aranđel Stojković pojačao današnjeg rivala Partizan. Što se tiče pojačanja, stigao je krilni napadač Miloš Pantović, Petar Stanić stigao je iz Crvene Zvezde, a Jovan Vlalukin iz RFS-a iz Letonije, napadač Uroš Milovanović pozajmljen je iz španske Ueske, Marko Rakonjac pozajmljen je iz Lokomtive Moskve, dok je golman Simić stigao iz Vojvodine, iz mađarskog Debrecina, stigao je krilni napadač Bence Sos.

Što se tiče priprema, posle uvodne dve pobede nad Vojvodinom 1:0 i nad Celjem 1:2, usledila su četiri poraza i to od Šturma 2:1, Kisavared 2:1, Radničkog iz Sremske Mitrovice 2:0 i Crvene Zvezde 2:0.

Što se tiče Partizana, prošla seozna za zaborav, četvrto mesto i izborene kvalifikacije za Ligu konferencija, puno problema oko kluba, nezadovoljstvo navijača koji će ove sezone bojkotovati domaće mečeve tima zbog neslaganja sa upravom kluba, pa ni ove sezone ne deluje da će biti puno bolje. Prošle sezone tim je bolje igrao van svog stadiona gde je ostvario skor 10 pobeda, 4 remija i samo 1 poraz uz gol ralziku 30:12. Tim su napustili golman Popović koji je otišao u Slovačku DAC Stredu, potom kapiten Urošević koji je na kiprsu u Arisu, štoper Vujačić pojačao je Rubin, Traore i Andrade su raskinuli ugovore, verovatno ista sudbina čeka i Fuseni Diabatea, dok je najbolji strelac tima Rikardo otišao u Katar. Od pojačanja treba spomenuti beka Antića iz ruskog Himkija, potom golmana Jovanovića koji je stigao sa Kipra, Kanute i Kalulu iz Sošoa, Xander Severina iz Den Haga, Matheus Saldanha, napadač iz Jeff United, koji je bio u Nefčiju na pozajmici, a tu su i povratnici Terzić, Nemanja Nikolić i Aleksandar Šćekić, dok je poslednje pojačanje Aranđel Stojković iz TSC-a.

Što se tiče pripremnog perioda poraz od Bohemiansa 2:0, potom pobeda nad Dravom 3:0, poraz od Šturma 2:1 i remi u generalnoj probi protiv Metalca 1:1.

Prošle godine Partizan je dva puta gostovao na ovom stadionu i odneo dve pobede 1:3 i 2:3.

Mišljenje urednika: Partizan je najveći deo pojačanja doveo po završetku priprema, pa će biti potrebno vreme da se tim uigra i zaliči na ono što trener Igor Duljaj traži, odbrana za sada deluje ranjivo pre svega jer će jedini bonus biti mladi štoper Ilić koji nema iskustva, sa druge strane napad deluje solidno i sa pojačanjima još ubojitije pa verujemo da golovi neće biti problem koliko odbrana tima, TSC na svom terenu uvek može do gola, pa je ovde po nama idealna igra GG po kvoti 2,02

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje