ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Superliga Srbije,najava,predlozi za klađenje ( Petak)

Danas se nastavlja takmičenje u Superligi Srbije.

Kolo otvaraju Radnik iz Surdulice i Čukarički.

15:30h Radnik Surdulica-Čukarički

Radnik je prvi deo sezone odigrao jako loše i završili su ga na poslednjem mestu. Imaju najneefikasniji napad koji je postigao svega 11 golova,ali i sasvim solidnu odbranu sa 22 primljena gola. Dakle,igrali su dosta čvrste i neefikasne mečeve. Rukovodstvo Surduličana je shvatilo da im za opstanak treba mnogo kvalitetniji tim i prionuli su na posao tokom zime. Prvo je promenjen trener,pa je na klupu seo Dušan Đorđević koji je do sada bio trener mlade reprezentacije Srbije. Osim Đorđevića došla su i pojačanja povratnik Edin Rustemović, Lazar Jovanović iz niškog Radničkog, Dženan Zajmović iz Uzbekistana i Damir Šovšić, nekadašnji igrač Dinama iz Zagreba, kojem je poslednji klub bio u Južnoj Koreji. Što se tiče ovih pojačanja,najviše se radilo na napadu,koji najviše j škripi. Pripremne utakmice su pokazale da napretka ima. Surduličani su odigrali 4 prijateljska meča i postigli su 6 golova. Slavilu su protiv Tjumena (2:0), Kajsara (2:1) i Surkona (2:1), dok je jedino bez golova protekao okršaj sa Nasafom.Ovo svakako uliva neki veru da bi proleće moglo da izgleda bolje.Imali su i odlaske, a najviše će se osetiti odlazak Vuka Mitoševića. U ovaj meč ulaze sa ambicijom da ostanu neporaženi, a sigurno da će im i domaći teren dosta pomoći u tome.

Čukarički je prvi deo sezone,koji je igrao na čak 3 fronta,završio na deobi 4tog mesta sa Novim Pazarom. Treće mesto je na 8 bodova udaljenosti,tako da se čini da će borba za 4to mesto biti mnogo realnija za njih. Oni su,kao i Surdulica,promenili trenera. Na klupu je seo “ srpski Gvardiola “  Gordan Petrić kako ga u šali nazivaju. Petrić,iako defanzivni igrač,kao trener,gledajući izdanje u Partizanu, voli da forsira napadački fudbal. Njegov “ stil “ dosta podseća na Gvardiolin pa ga zato tako i nazivaju. Petrić nije mnogo menjao tim,najviše promena,ali najviše i glavobolja će mu zasigurno zadati napad. Čukarički faktički nema napadača za ovo kolo. Tedić,koji je došao kao veliko pojačanje,ima problema sa plućima i propustiće par meseci,dok novo pojačanje Mateus nije 100 % spreman i po rečima Petrića tek posle reprezentativne pauze od njega treba očekivati nešto više. Dakle u ovo kolo Čukarički ulazi sa mlađim igračima na poziciji napadača. Još jedan potencijalni “ problem “ za Čukarički može biti i manje pripremnih mečeva. Naime,ono na šta je trener Spartaka Lalatović ukazivao,jeste da timovi koji se spremaju u Turskoj imaju bolji izbor “ sparing “ partnera i mogu da odrade bolje pripreme u odnosu na timove koji se spremaju na Kipru. Eto Čukarički je primer toga,imali su mečeve sa nižerazrednim kiparskim timovima i Voždovcem. Uporedite sa mečevima Surdulice koja je bila u Turskoj. Videćemo koliko će i to uticati na igru.

Prognoza: Jedan dosta neizvestan i potencijalno neefikasan meč,što zbog stila igre oba tima,što zbog terena u Surdulici. Igram ovde na domaćina pre svega zbog dosta efikasne igre u pripremnom periodu,ali i boljeg prilagođavanja na teren.

Predlog: domaćin 1+ @ 1.45

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje