četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Argentina – Meksiko (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.


ARGENTINA – MEKSIKO

ARGENTINA je sa statusom jednog od tri najveća favorita za osvajanje Mundijala otišla u Katar. Pritom, aktuelni su prvaci svog kontinenta – Južne Amerike nakon trijumfa u „Copa America“, te uz sjajnu formu u kojoj su se nalazili (veoma dug niz utakmica bez poraza) sa ogromnom dozom samopouzdanja su došli na ovo Svetsko prvenstvo.

Ipak, već u uvodnom kolu svoje Grupe „C“ pretrpeli su šokantan poraz od ni manje ni više nego selekcije Saudijske Arabije (1:2). Ovo je zasigurno najveće iznenađenje dosadšnjeg toka Mundijala i jedno od najvećih u istoriji svetskih šampionata.

Argentinci su poveli na samom startu tog duela (Lionel Mesi je uspešno realizovao jedanaesterac), da bi „Gaučosima“ tokom prvog poluvremena bila poništena čak tri gola. Na poluvremenu su imali minimalnu prednost i u nastavku se očekivalo da bez većih problema privedu utakmicu kraju. Ipak, drugo poluvremene donelo je zaista šokantan scenario – Saudijska Arabija je sa dva brza pogotka (iz jedinih udaraca u okvir protivničkog gola) u nastavku uspela da preokrene rezultat u svoju korist i tako „poremeti“ Argentince koji su do kraja utakmice imali inicijativu, napadali, ali se azijska selekcija izuzetno dobro branila i na kraju osvojila neočekivana tri boda i samim tim značajno zakomplikovala situaciju u ovoj grupi.

Probleme sa povredama imaju – /

Očekivana postava (4-3-3) – E.Martinez – G.Montiel, C.Romero, L.Martinez, N.Tagliafico – R.De Paul, L.Paredes, A.Mac Allister – L.Messi, L.Martinez, A.Di Maria

MEKSIKO je u svojoj prvoj utakmici Svetskog prvenstva remizirao u utakmici bez golova protiv selekcije Poljske. „Junak“ osvojenog boda bio je golman (ujedno i kapiten nacionalnog tima) Giljermo Očoa koji je tokom drugog poluvremena uspeo da odbrani jedanaesterac kapitenu Poljske – Robertu Levandovskom.

Meksiko je na tom duelu imao veći procenat poseda lopte u svojoj kontroli, uputio više udaraca ka protivničkom golu, ali generalno sama utakmica nije donela veliki broj kvalitetnih šansi za pogodak, jer su prevashodno oba tima veću pažnju posvetila odbrani sopstvenog gola i odigrala znatno opreznije.

Meksikanci imaju zaista dobar tim, sa nekoliko dosta kvalitetnijih pojedinaca, ali deluje da su na ovom Svetskom prvenstvu, ipak jedan nivo slabiji nego što su to bili na prethodnim Mundijalima.

Probleme sa povredama imaju – /

Očekivana postava (4-3-3) – G.Ochoa – J.Sanchez, C.Montes, Moreno, J.Gallardo – E.Alvarez, H.Herrera, L.Chavez – H.Lozano, H.Martin, A.Vega

 

Međusebni dueli: Kada je u pitanju tradicija između ovih rivala, u poslednje vreme ona je apsolutno na strani Argentine. „Gaučosi“ su u seriji od tri vezane pobede, odnosno bez poraza su od Meksika na poslednjih 10 vezanih duela, koji je svoj poslednji trijumf ostvario daleke 2004. godine.

 

 

Mišljenje urednika: Uloga favorita ide na stranu Argentine. Jednostavno sastav Lionela Skalonija je napravio ogroman kiks u prvom kolu i sada više nema pravo na grešku. Ukoliko ostvare pobedu imaće sudbinu u svojim rukama, a svaki drugi rezultat bi ih značajno udaljio od nokaut faze, a potencijalno i eliminisao iz daljeg toka turnira. Zaista izuzetno bitan meč za Lionela Mesija i društvo u kojem je trijumf apsolutni imperativ. Zasigurno to neće biti lako ostvariti, protivnik u vidu Meksika se ne sme potceniti, te i oni imaju svojih ambicija, ali kvalitet je na strani Argentinaca, a mi dajemo prednost upravo njima i očekujemo da osvoje preko potrebna tri boda i da u poslednjem kolu protiv Poljske sami odlučuju o plasmanu u 1/8-finala Svetskog prvenstva…

Glavni sudija – D.Orsato (Italia)

Predlog za tipovanje – 1 / @1.60

Utakmica je na programu u subotu sa početkom od 20h na stadionu „Lusail Iconic“ u Lusailu.

ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!

 


Ono što je napisano je samo subjektivno mišljenje autora i ne mora biti tačno, niti sled akcija ove opklade mora biti dobitan.

Predlozi nisu 100% sigurni, igrate ih na sopstvenu odgovornost! Srećno ukoliko ispratite!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje