petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Belgija – Kanada (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.


BELGIJA – KANADA

BELGIJA je bez ikakvih problema obezbedila direktan plasman na Mundijal u Kataru, jer su zauzeli prvu poziciju u okviru kvalifikacione grupe „E“ sa 20 osvojenih bodova. Imali su skor od – 6 pobeda, dva remija i bez ijednog poraza uz pozitivnu gol razliku 25:6. Iz priloženog se vidi da su bili itekako efikasni, sa u proseku preko tri postignuta gola po meču.

Nakon toga, igrali su svoje utakmicu u sklopu Lige Nacija, gde su zauzeli drugo mesto iza selekcije Holandije, dok su uoči Svetskog prvenstva odigrali samo jednu prijateljsku utakmicu na kojoj su neočekivano pretrpeli poraz od Egipta (1:2).

Nema dileme da Belgijanci imaju dosta kvaliteta u svom sastavu, jer su tu pojedinci poput – Tiba Kurtoe, Jurija Tilemansa, Kevina De Brujnea, Edena Azara, Drisa Mertensa, Romelua Lukakua… Najjači deo ekipe je svakako napad, dok bi potencijalno mogli da imaju problema u fazi defanzive, koja je objektivno gledano „najslabija tačka“ ovog tima.

Na proteklom Mundijalu u Rusiji zauzeli su treće mesto, a ovoga puta spadaju u grupu reprezentacija koje imaju svojih šansi za osvajanje titule svetskog prvaka iz „drugog plana“.

Ipak, verujemo da je „zenit“ ove selekcije upravo bio pre četiri godine, jer dosta fudbalera više nisu na svom vrhuncu i daleko su od svojih najboljih izdanja – Jan Vertongen (35), Tobi Aldervireld (33), Aksel Vitsel (33), Dris Mertens (35), Eden Azar koji je u drastičnom padu svoje karijere od prelaska u madridski Real, ali i Romelu Lukaku koji ove sezone nije mnogo igrao, jer ima dosta problema sa povredama.

Probleme sa povredama imaju – R.Lukaku (napadač).

Očekivana postava (3-4-2-1) – T.Courtois – T.Alderweireld, J.Vertonghen, Z.Debast – T.Meunier, Y.Tielemans, A.Witsel, T.Castagne – K.De Bruyne, E.Hazard – M.Batshuayi


KANADA je svoj put ka Svetskom prvenstvu u Kataru „trasirala“, otkako je zauzela prvo mesto u kvalifikacijama, ostavivši iza sebe selekcije – Meksika, SAD-a i Kostarike, koji su takođe deo ovog Mundijala. Kanada je imala učinak od – 8 trijumfa, četiri nerešena ishoda i 2 poraza uz svakako pozitivnu gol razliku 23:7.

U sklopu priprema za Svetsko prvenstvo, odigrali su četiri prijateljske utakmice na kojim su uspeli da savladaju Katar (2:0) i Japan (2:1), remiziraju protiv Bahreina (2:2), dok su doživeli neuspeh od Urugvaja (0:2).

Glavne „uzdanice“ tima su svakako – Alfonso Dejvis (Bajern Minhen), Stefen Eustakio (Porto), Atiba Hatčinson (Bešiktaš / kapiten), Kajl Larin (Klub Briž), Džonatan Dejvid (Lil), dok je selektor nacionalnog tima engleski strateg – Džon Herdaman koji je prethodno dugi niz godina predvodio ženske selekcije Novog Zelanda i Kanade.

Kanada bi za razliku od svog narednog rivala „zenit“ trebalo da dostigne na narednom Mundijalu 2026. godine, kada su upravo oni jedan od domaćina turnira (uz SAD i Meksiko), te će tada imati i daleko veće ambicije.

Ovoga puta, sam plasman na Svetsko prvenstvo je veliki uspeh za njih (jer su na to čekali 36 godina), te bez posebnog opterećenja mogu da odigraju predstojeće utakmice u kojima je najbitnije da stiču neophodno iskustvo igranja ovako velikih duela. Pritom, nalaze se u veoma teškoj grupi, mnogi eksperti im ne daju šanse za prolazak dalje, što dodatno može da „skine pritisak sa leđa“. Jednostavno mogu da pokušaju da se nadigravaju sa svojim rivalima, te ukoliko i ne ostvare dobar rezultat neće im niko preterano zameriti, jer smo spomenili da za protivnike imaju veoma kvalitetne selekcije (drugoplasiranog i trećeplasiranog tima sa prethodnog Mundijala).

Probleme sa povredama imaju – /

Očekivana postava (3-5-2) M.Borjan – A.Johnston, S.Vitoria, K.Miller – R.Laryea, S.Piette, A.Hutchinson, S.Eustaquio, A.Davies – J.David, C.Larin

 

Mišljenje urednika: Uloga favorita ide na stranu Belgije na narednom duelu. Pritom, veoma va žno je za „Crvene Đavole“ da dobru započnu turnir, posebno jer je grupa veoma zahtevna, a svaki „kiks“ može da ih udalji od prve pozicije na tabeli i samim tim potencijalno donose „jakog“ rivala u prvoj nokaut rundi. Sa druge strane, Kanada će nastojati da napravi potencijalno iznenađenje i da preko svojih brzih i kvalitetnih ofanzivaca ugrozi ne tako „granitnu“ defanzivu Belgije.

 

Glavni sudija – J.Sikazwe (Zambia)

Predlog za tipovanje – 1+I&1+II / @1.65 (za sve ljubitelje jačih kvota tu je i predlog – 1&GG / @3.25)

Utakmica je na programu u sredu sa početkom od 20h na stadionu „Ahmad bin Ali“ u Al Rajanu.

ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!

 


Ono što je napisano je samo subjektivno mišljenje autora i ne mora biti tačno, niti sled akcija ove opklade mora biti dobitan.

Predlozi nisu 100% sigurni, igrate ih na sopstvenu odgovornost! Srećno ukoliko ispratite!

Povezani članci

2 Komentari

    • Sudija apsolutno nema kvalitet da „deli pravdu“ na ovako velikim utakmicama i turnirama (secamo se susreta izmedju Tunisa i Malija na AKN, kada je u dva navrata pre isteka 90. minuta meca dosudio kraj istog)..Ipak, veca krivica ide na stranu FIFE koja je Sikazvea i uvrstila medju arbitre na ovom Mundijalu.

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje