petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Španija – Kostarika (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.

Španija je bez ikakve sumnje jedan od favorita iz senke, ako se tako može nazvati, s obzirom na to da je velika većina ljubitelja fudbala videla Brazil i Argentinu na prvom mestu. Svi se dobro sećamo perioda od 2008. do 2012. godine kada su osvojili Evropsko prvenstvo dva puta i jednom Svetsko prvenstvo, a to je definitivno najblistaviji period reprezentacije u 21. veku. Ruku na srce, možda se očekivao i ubedljiviji plasman u kvalifikacionoj grupi, ali su svakako na Mundijalu. Dobro poznati Luis Enrique veliki akcenat stavlja na ulogu defanzivnog veziste, kao i na postojanje box to box veznog igrača. Pored njih, bočni defanzivni su aktivni u kreiranju napada i generalno tim igra sa visokim presingom na rivala. Smena generacije je bila neminovna, ali deluje da Španija ima sastav koji zaista može mnogo. Preko Rodrija, Olma, Gavija, Ljorentea, Pedria, Toresa, Asensia, Fatija, kao i mnogih drugih mladih fudbalera, budućnost im je bez sumnje svetla.

Kao što smo i napisali, smena generacije je stigla, tim je ukomponovan i spreman za Mundijal, te su naša očekivanja od ove selekcije velika. Dobra stvar je što prvu utakmicu igraju protiv Kostarike, a ne protiv Nemačke, pa će imati vremena da se „uigraju“ za mečeve koji slede. Sigurno se svi sećate igara Španije sa Svetskog prvenstva iz Brazila, i u glavi će im biti da se takav scenario ne ponovi.

Izostanci: José Gayà zbog povrede kolena neće nastupati, a zameniće ga Alex Balde

Očekivani sastav (4-3-3): Simon; Alba – Laporte – Torres – Carvajal; Pedri – Busquets – Gavi; Williams – Morata – Torres


Kostarika će šesti put učestvovati na svetskoj smotri, a svi se dobro sećamo 2014. godine kada su iznenadili svet u grupi sa Engleskom, Italijom i Urugvajem, potm su izbacili Grčku u osmini finala, da bi ispali od Holandije u četvrtini finala, što je rekord ove selekcije. Prisetimo se, pre 4 godine igrali su u grupi sa Srbijom, koja ih je pobedila rezultatom 1:0, golom Aleksandra Kolarova.

Kostarikanci su bili iza Kanade, Meksika i SAD-a, te su do Mundijala stigli kroz baraž, gde su bili bolji od Novog Zelanda. Selektor je Kolumbijac, Luis Fernando Suarez, fokus će da stavi na niski blok igrača i na zonsko markiranje, a logično je i vrlo jasno, prioritet protiv jačih rivala biće defanzivno postrojenje i vrebanje kontranapada kao potencijalne šanse da se ugrozi gol protivnika.

Preko Navasa, možda i najpoznatijeg reprezentativca ove zemlje, defanzivnu liniju čine iskusni fudbaleri (u zavisnosti od formacije, postoji mogućnost da svi imaju preko 30 godina u prvoj postavi), a ono što je interesantno je da većina reprezentativaca igra u tri kluba, a to su Alajuelense, Herediano i Saprissa. Ovakve stvari mogu biti vrlo dobre po tim, što je pokazala i Saudijska Arabija protiv Argentine.

Verujemo da će se neki reprezentativac posebno istaći i da će se lansirati u Evropu nakon Mundijala, ali za očekivati je da u grupi sa Španijom, Nemačkom i Japanom zauzmu 4. mesto.

Izostanci: Nema predviđenih izostanaka

Očekivani sastav (4-3-3): Navas; Martinez – Calvo – Duarte – Oviedo; Tejeda – Torres – Ruiz; Borges – Contreras – Campbell


ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!

Iako deluje da će Kostarikanci želeti da zatvore meč, ne verujemo da ćemo dva dana zaredom videti mnogo nula na terenima u Kataru. Stoga, probaćemo sa predlogom „1&1P1+&2P1+“ koji se plaća kvotom 1.65, a znači da će Španija da pobedi uz viđen makar gol u oba poluvremena.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje