petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Danska – Tunis (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.

Reprezentacija Danske predstavlja bez sumnje jedan od najkvalitetnijih skandinavskih sastava, a ove godine želeće da obore rekord kada je u pitanju Svetsko prvenstvo, što je za njih četvrtina finala iz 1998. godine. Danci su kvalifikacionu grupu prošli fenomenalno, primili su svega 3 gola na 10 utakmica, a postigli čak 30. Kasper Hjulmand bez ikakve dileme zna kako da posloži ekipu i da pronađe pobedničku taktiku i razbudi pobednički mentalitet svojih reprezentativaca. Njegova igra zasniva se na kratkim dodavanjima i brzim osvajanjem terena, dok se igra u brzom tempu, a igrači imaju mnogo slobode u kretnjama. Ipak, defanziva je striktna i zna se položaj svakog fudbalera.

U suštini, tim je ustaljen već nekoliko godina, preko Schmeichel-a na golu, do Kajera i Maehle-a u odbrani, Eriksena i Hojberga u veznom redu, sve do Poulsena, Dolberga i Braithwait-a u napadu tima.

Ako ih povrede zaobiđu, oni su svakako jedan od favorita grupe D, te verujemo da mogu da prođu grupnu fazu, a na dalje je sve moguće. Ipak, ako ih žreb spoji sa Argentinom u osmini finala, tu bi im mogao biti kraj za ovo prvenstvo.

Izostanci: Danci ne bi trebalo da imaju bilo kavkih izostanaka na utakmici protiv Tunisa.

Očekivani sastav (4-3-3): Schmeichel; Maehle – Christensen – Kjaer – Wass; Hojbjerg – Delaney – Eriksen; Damsgaard – Dolberg – Skov


Sa druge strane terena naći će se Tunižani, a ako se vodimo dosadašnjim prikazom selekcija koje nisu sa evropskog tla, ne piše im se najbolje. Šesti put su na Svetskom prvenstvu, ali treba imati i u vidu to da je njihov kvalifikacioni put bio relativno jednostavan, gde su bolji bili od Ekvatorijalne Gvineje, Zambije i Mauritanije u grupi, a potom i protiv Malija u baražu.

Jael Kadri je na klupi selekcije od januara tekuće godine, ali je uspeo da odvede Tunis na Mundijal. Iako deluje da voli da gaji defanzivni stil igre, treba istaći i da obično voli da igra sa dvojicom ili trojicom napadača, makar sudeći na osnovu formacije koju voli da izvodi na teren.

Sastav reprezentacije većinski je sačinjen od fudbalera iz domaćeg prvenstva, ali ima i dobar broj fudbalera koji igraju u Evropi. Svakako da je prvi pik trenera napadač Khazri, o kom se mnogo pričalo i na prošlom Mundijalu u Rusiji.

Tunižani bi, realno gledano, trebalo da budu zadovoljni i grupnom fazom, jer teško da će iko od njih očekivati da prođu u osminu finala, ali sigurno da će oni upravo tu videti svoju šansu da se domognu plasmana u narednu fazu.

Izostanci: Ellyes Skhiri je doživeo frakturu kosti obraza, ali bi trebalo da se nađe na terenu.

Očekivani sastav (4-3-3): Dahmen; Drager – Talbi – Bronn – Abdi; Laidouni – Skhiri – Chaalali; Slimane – Msakni – Khazri


ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!

Ako nas pitate, mi na ovoj utakmici vidimo pobedu Danske, koja je već godinama unazad odličan tim, kompaktan i beleži fenomenalne rezultate. Da nisu prošle godine imali nesreću sa Eriksonom, možda bi i dalje dogurali. Ovako, verujemo da će ovde ući željni da pomrse račune aktuelnom Svetskom prvaku, te da će uspeti da slave protiv Tunisa, koji će se ipak boriti za 3. mesto sa Australijom.

Kvota da će Danska slaviti je 1.60, a mi ćemo probati i sa predlogom „1&D2+“ po kvoti 2.15.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje