sreda, 15. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Francuska – Australija (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.


FRANCUSKA – AUSTRALIJA

FRANCUSKA na ovaj Mundijal dolazi sa epitetom aktuelnih svetskih šampiona, kojeg su stekli osvajanjem Svetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji. Samim tim, i ovoga puta spadaju u red najozbiljnijih kandidata za novi naslov prvaka sveta.

U kvalifikacijama su zauzeli prvu poziciju u svojog Grupi „D“ sa 18 osvojenih poena, odnosno učinkom od – pet pobeda, tri remija i bez ijednog poraza uz gol razliku 18:3. „Trikolori“ su u proseku postizali 2.25 pogodaka po meču, dok su imali i izuzetno čvrstu defanzivu sa svega 3 primljena gola.

Ipak, dosta neočekivano slabe partije su prikazali u okviru Lige Nacije, gde su u konkurenciji – Hrvatske, Danske i Austrije zauzeli tek treće mesto u grupi i samo jedan ostvaren trijumf na šest odigranih utakmica. Nakon toga, nisu igrali prijateljske utakmice u okviru priprema za Mundijal u Kataru.

Selektor nacionalnog tima – Didije Dešamp imao je dosta problema sa konačnim spiskom reprezentativaca, jer zbog povreda u sastavu nisu – Majk Menjan, Presnel Kimpembe, Ngolo Kante, Pol Pogba, Kristofer Nkunku, te zvanično najbolji igrač na svetu za 2022. godinu – Karim Benzema.

Izostanci svakako veoma važnih pojedinaca, ali sa druge strane Francuska raspolaže zaista ogromnim brojem izuzetno kvalitnih fudbalera poput – Uga Ljorisa, Rafaela Varana, Lukasa Ernandeza, Tea Ernandeza, Eduarda Kamavinge, Antoana Grizmana, Kilijana Mbapea, Kingslija Komana, Osmana Dembelea, Olivijea Žirua…

Dešamp je na gore spomenutim utakmicama uglavnom koristio formacije 3-4-1-2, 4-4-2 i 4-2-3-1, a iskusni strateg upravo ima zadatak da maksimalno iskoristi napadački potencijal svoje reprezentacije, jer Francuzi upravo u fazi napada imaju svoj najbolje pojedince. Pritom, ne treba izostaviti izuzetno iskusnog golmana i kapitena selekcije – Uga Ljorisa, takođe i veoma kvalitetne defanzivce kako u samom „srcu“ odbrane, tako i po bokovima. Ukoliko negde možemo apostrofirati „slabu tačku“ svetskih prvaka to je vezni red ekipe, jer usled spomenutih izostanaka Ngola Kante i Pola Pogbe, ostatak vezista nije na tom nivou, a imaju i manjak iskustva na ovako velikim turnirima.

Probleme sa povredama imaju – R.Varane (defanzivac).

Očekivana postava (4-2-3-1) – H.Lloris – B.Pavard, D.Upamecano, I.Konate, T.Hernandez – A.Tchouameni, A.Rabiot – O.Dembele, A.Griezmann, K.Mbappe – O.Giroud


AUSTRALIJA će nastupiti na svom šestom Svetskom prvenstvu u istoriji, drugom zaredom, jer su i pre četiri godine bili deo Mundijala u Rusiji.

Popularni „Sokerosi“ su u fazi kvalifikacija zauzeli treće mesto u svojoj grupi (iza Saudijske Arabije i Japana) sa učinkom od – četiri trijumfa, tri nerešena ishoda i tri poraza uz gol razliku 15:9. Samim tim, nastavili su svoj „put“ dalje u baražu, gde su prvo savladali Ujedinjene Arapske Emirate (2:1), dok u finalnoj utakmici za plasman na Svetski šampionat su nakon penala uspeli da eliminišu južnoameričku selekciju Perua.

Nakon toga, odigrali su samo dve prijateljske utakmice, obe protiv Novog Zelanda koje su dobili rezultatima 1:0 (kod kuće) i 0:2 (na gostovanju).

Objektivno gledano, Australijanci nemaju nekog posebnog individualnog kvaliteta, a od poznatijih igrača tu su – Metju Rajan (kapiten), Miloš Degenek, Aziz Benič, Aron Moj, Ajdin Hrustić, Metju Leki. Sve u svemu dosta, dosta skroman igrački kadar na raspoganju ima selektor nacionalnog tima – Grejam Arnold.

Australija je samo jednom (2006. godine u Nemačkoj) uspela da se plasira u nokaut fazu, dok su u četiri navrata ispadali već u grupnoj fazi. Gledajući njihov, ali i kvalitet ostalih rivala u grupi u kojoj se nalaze (Francuska, Danska i Tunis), deluje da će i ovoga puta nakon treće utakmice na turniru ispasti iz daljeg toka takmičenja.

Problema sa povredama imaju – M.Boyle (napadač).

Očekivana postava (4-3-3) – M.Ryan – N.Atkinson, B.Wright, K.Rowles, A.Behich – A.Hrustic, A.Mooy, J.Irvine – M.Leckie, M.Duke, C.Goodwin

 

Mišljenje urednika: Aktuelni svetski prvaci su veliki favoriti u susretu protiv (prema našem mišljenu) protiv jedne od najskromnijih selekcija na ovom turniru. Pritom, „Trikolori“ su i na prethodnom Mundijalu bili u grupi sa Australijancima i tu utakmicu su rešili u svoju korist (2:1). Za Francuze je veoma bitno da trijumfom i osvajanjem celog „plena“ započnu Svetsko prvenstvo, jer im kasnije predstoje dosta neugodniji dueli protiv Danske i Tunisa, te kako sebi ne bi dozvolili „boljku šampiona“ sa prethodnih Mundijala, kada su ispadali već nakon grupne faze. Nema dileme da su Franzuzi daleko kvalitetnija reprezentacija na svakom delu terena i u svim segmentima igre, te očekujemo da to demonstriraju i na samom terenu i pokažu zbog čega su ponovo u TOP 3 favorita za osvajanje Svetskog šampionata…

 

Glavni sudija – V.Gomes (South Africa)

Predlog za tipovanje – 1&D2+ / @1.50

Utakmica je na programu u utorak sa početkom od 20h na stadionu „Al Janoub“ u Al Vakri.

ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!

 


Ono što je napisano je samo subjektivno mišljenje autora i ne mora biti tačno, niti sled akcija ove opklade mora biti dobitan.

Predlozi nisu 100% sigurni, igrate ih na sopstvenu odgovornost! Srećno ukoliko ispratite!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje