petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Holandija – Ekvador (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.


HOLANDIJA – EKVADOR

HOLANDIJA je pobedom „otvorila svoj put“ na Svetskom prvenstvu u Kataru, otkako su u uvodnom kolu Grupe „A“ uspeli da savladaju selekciju Senegala (2:0). Ipak, popularne „Lale“ daleko od toga da su briljirale i odigrale posebno kvalitetnu utakmicu, čak je i Senegal ostavio dosta bolji utisak, jer je u nekoliko navrata imao dobre prilike da dođe do vodstva na tom duelu, ali je izostala njihova kvalitetnija završnica u fazi napada. Holanđani su golovima na samom kraju susreta (85. minut – Kodi Gakpo i u devetom minutu sudijske nadoknade vremena konačan rezultat je postavio Davi Klasen)  uspeli da ostvare veoma bitan trijumf, do kojeg nisu došli nimalo lako. Da je afrička selekcija prva postigla pogodak, veliko je pitanje da li bi sastav Luj Van Gala smogao snage da preokrene rezulat, ali sada to više i nije bitno, već da su osvojili sva tri boda uz opšti utisak ne tako dobre njihove partije na samom startu turnira.

Izjava selektora – Luj Van Gala pre utakmice: „Ekvador je još teži protivnik od Senegala. Ne daju mnogo golova, ali ni ne primaju mnogo. Kodi Gakpo je igrač sa mnogo talenta, ali je još uvek mlad i ima prostora za napredak. Moguće je da postane zvezda Svetskog prvenstva“.

Probleme sa povredama imaju – /

Očekivana postava (3-4-2-1) – A.Noppert – M.De Ligt, V.Van Dijk, N.Ake – D.Dumfries, F.de Jong, S.Berghuis, D.Blind – C.Gakpo, S.Bergwijn – M.Depay

EKVADOR je imao tu čast da u utakmici sa domaćinom turnira – Katarom „otvori“ ovaj Mundijal. Od samog starta duela bila je to neravnopravna „borba“, jer je južno-američka reprezentacija odmah preuzela inicijativu i dominaciju na terenu, postigli su dva pogotka u prvom delu igre (uz jedan poništen), dok su u nastavku samo rutinski odrađivali „posao“ i stigli do sasvim zaslužene pobede (0:2). Veoma bitna tri poena za njih, koji im daju lepe šanse da izbore plasman u nokaut fazu, ali sada im predstoje daleko teži rivali u vidu Holanđana i Senegalaca. Ipak, Ekvador svakako ima svoje adute, a radi se o jednom od najmlađih sastava na prvenstvu koji je prepun talentovanih igrača. Posebno se izdvaja njihova izuzetno ogranizovana i čvrsta igra u odbrani, jer nisu primili pogodak na poslednjih sedam utakmica u nizu, ali sa druge strane ne „krasi“ ih ni preterana efikasnost. Stoga, do dobrih rezultata uglavnom dolaze preko kompaktne defanzive.

Izjava selektora – Gustava Alfara uoči meča: „Da uspete, morate mnogo da žrtvujete. Ipak, protiv Holandije nemamo šta da izgubimo. Oni su tim koji, osim timske sposobnosti poseduje i taj individualni kvalitet da rešava probleme“.

Probleme sa povredama imaju – /

Očekivana postava (4-4-2) – H.Galindez – A.Preciado, F.Torres, P.Hincapie, P.Estupinan – G.Plata, M.Caicedo, J.Mendez, R.Ibarra – M.Estrada, E.Valencia

 

Mišljenje urednika: Uloga favorita ide na stranu Holandije. Ipak, kako nisu nimalo impresionirali protiv Senegala (posebno brojem kreiranih prilika za pogodak), svakako da treba biti oprezan. Pogotovo, jer je selekcija Ekvadora veoma dobar tim, koji itekako dobro ume da se brani i nije ih jednostavno savladati. Holandija bi pobedom praktično i osigurala prvu poziciju u grupi (otkako im u poslednjem kolu predstoji duel sa nejjakim Katarom), dok bi Ekvador bez dileme bio zadovoljan i eventualnim bodom, jer bi uoči poslednjeg kola i direktnog susreta sa Senegalom imao izvesno bodovnu prednost u odnosu na njih. Očekujemo da Holandija ipak diktira tempo utakmice, dok bi Ekvador trebalo prvenstveno da se dobro pozicionira u fazi odbrane i da pokuša da preti preko kontranapada. Ne treba očekivati „zaletanje“ neke od reprezentacija posebno na samom startu duela, već jednu smireniju igru, jer i eventualna podela „plena“ ne bi bila „loša“ za oba sastava. „Lale“ jesu barem „na papiru“ bliži trijumfu, ali mi tipujemo na golove, odnosno da ih neće biti previše ovoga puta.

 

Glavni sudija – M.Ghorbal (Algeria)

Predlog za tipovanje – 0-1I&0-2II / @1.65

Utakmica je na programu u petak sa početkom od 17h na stadionu „Khalifa International“ u Dohi.

ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!


Ono što je napisano je samo subjektivno mišljenje autora i ne mora biti tačno, niti sled akcija ove opklade mora biti dobitan.

Predlozi nisu 100% sigurni, igrate ih na sopstvenu odgovornost! Srećno ukoliko ispratite!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje