subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Kamerun – Brazil (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.


KAMERUN – BRAZIL

KAMERUN je reprezentacija kojoj su u Grupi „G“ u konkurenciji – Brazila, Srbije i Švajcarske pred start Mundijala davane najmanje šanse za prolazak u nokaut fazu turnira. Ipak, uoči poslednjeg kola grupe faze, te šanse i dalje postoje.

Afrička selekcija je u uvodnoj utakmici pretpela minimalan poraz od Švajcarske (0:1), iako su u prvom delu bili dosta bolji rival na terenu i propustili nekoliko dosta dobrih prilika da stignu do prednosti, te su „kažnjeni“ tokom drugog poluvremena.

Drugi duel koji su odigrali protiv Srbije doneo je pravi spektakl i jednu od najzanimljivijih utakmica do sada na Mundijalu, jer su prvi imali vodstvo na svojoj strani, zatim i zaostanak od dva gola razlike, da bi se brzo vratili u meč i na kraju remizirali 3:3, te tako došli do svog prvog boda u grupi.

Upravo taj osvojen poen im sada i dalje daje nadu da mogu da se domognu 1/8-finala Svetskog prvenstva. Za takav scenario prvenstveno im je neophodna pobeda protiv Brazila, kao da „im na ruku ide“ i povoljan rezultat na susretu između Srbije i Švajcarske (minimalan trijumf Srbije ili nerešen ishod, dok ih eventualna pobeda Švajcarske i definitivno eliminiše sa Mundijala).

Kamerun je u prva dva meča pokazao da u fazi napada može da bude itekako neugodan protivnik, a upravo u tom delu tima imaju i svoje ponajbolje pojedince – Karl Toko Ekambi, Bryan Mbeumo, Eric Maxim Choupo-Moting, Vincent Aboubakar, Jean-Pierre Nsame, Georges Kevin-Nkoudou koji su izuzetno brzi i neugodni „za čuvanje“, posebno u tranziciji.

Sa druge strane, pokazali u i velike propuste u fazi odbrane, koja sasvim sigurno nije na „zavidnom“ nivou, a veliki hendikep predstavlja odsustvo prvog i ubedljivo najboljeg golmana tima – Andre Onana koji je napustio kamp reprezentacije nakon nesuglasica sa selektorom – Rigobert Song-om.

Koliko je njegov izostanak bitan videlo se na utakmici protiv Srbije, kada je u startnoj postavi bio rezervni čuvar mreže – Devis Epassy koji se „u najmanju ruku“ nije proslavio dobrim intervencijama.

Van tima je – A.Onana (prvi golman).

Očekivana postava (4-3-3) – D.Epassy – C.Fai, J.Castelletto, N.Nkoulou, N.Tolo – M.Hongla, Z.Anguissa, P.Kunde – V.Aboubakar, E.M.Choupo-Moting, K.Toko Ekambi

BRAZIL je u Katar stigao sa epitetom glavnog favorita za osvajanje Svetskog prvenstva. I to su u uvodnim utakmicama i pokazali zbog čega ih mnogi vide na „krovu sveta“ po šesti put u njihovoj istoriji.

Popularne „Karioke“ su prvo savladale selekciju Srbije (2:0), a zatim i Švajcarske (1:0) u utakmicama u kojima su bili daleko bolji rival i koje su mogli da dobiju i uverljivijim rezultatima. U svakom slučaju, Brazil je obezbedio svoj plasman u nokaut fazu, a i bod sa ovog duela doneo bi im sigurno prvo mesto u Grupi „G“. Takođe, i eventualnim minimalnim porazom bi osvojili lidersku poziciju ukoliko u susretu Srbije i Švajcarske ne bude pobednika, odnosno Srbija stigne do trijumfa, ili pak Švajcarska dobije utakmicu do dva gola razlike.

Uoči ovog duela, selektor nacionalnog tima – Tite kako prenose brojni relevantni mediji u Brazilu će značajno „promešati karte“ u odnosu na prva dva meča i dati priliku u startnoj postavi reprezentativcima koji su do sada bili „u drugom planu“. I pored toga, nema nikakve dileme da se radi o zaista vrhunskim fudbalerima koji će zasigurno biti veoma motivisani da se „dokažu“ ovoga puta i iskoriste svoju šansu, kako bi u nastavku Mundijala dobili značajniju ulogu u timu.

Probleme sa povredama imaju – Alex Sandro (defanzivac), Danilo (defanzivac), Neymar (napadač).

Očekivana postava (4-3-3) – Ederson – E.Militao, Marquinhos, Bremer, A.Telles – Fred, B.Guimaraes, L.Paqueta – Antony, G.Jesus, Vinicius Jr

Mišljenje urednika: Uprkos daleko većem motivu koji imaju Kamerunci i najverovatnije „rezervnom“ sastavu Brazila, uloga favorita ide na stranu južnoameričke reprezentacije. Kamerun jednostavno „mora da ide“ na pobedu bez obzira što nasuprot sebe imaju dosta kvalitetnijeg rivala, dok će do sada „rezervni“ igrači Brazila imati veliki motiv za dokazivanjem. Samim tim, očekujemo jednu otvorenu utakmicu, gde će napadi oba tima „voditi glavnu reč“, kod Kameruna je to svakako ponajbolji deo ekipe za razliku od dosta „skromne“ odbrane, a o napadačkom potencijalu „Karioka“ ne treba ni posebno govoriti. U svakom slučaju, nadamo je jednom veoma uzbudljivom i interesantnom duelu koji će nam doneti dosta golova…

 

Glavni sudija – I.Elfath (USA)

Predlog za tipovanje3+ / @1.80

Utakmica je na programu u petak sa početkom od 20h na stadionu „Lusail Iconic“ u Lusailu.

ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!

 


Ono što je napisano je samo subjektivno mišljenje autora i ne mora biti tačno, niti sled akcija ove opklade mora biti dobitan.

Predlozi nisu 100% sigurni, igrate ih na sopstvenu odgovornost! Srećno ukoliko ispratite!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje