petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Katar – Ekvador (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.


17:00 KATAR – EKVADOR

Selekcija Katara će na ovom šampionatu, čiji je i organizator, debitovati na Svetskim prvenstvima. Radi se o timu koji je aktuelni šampion Azije iz 2019-te godine, uz to su tim koji je dosta napredovao od trenutka kada je Katar dobio organizaciju prvenstva, a veliku ulogu u tome ima Aspire Akademija koji je osnovao katarski savez i gde su razvijali svoje mlade igrače, a u ovom timu Katara ima 13 igrača poniklih u ovoj akademiji u kojoj uglavnom rade treneri iz Španije. Ono što je velika prednost Katara jeste činjenica da je tim dosta dugo zajedno i da isti sastav igra jako dugo, uz činjenicu da i u klubu Al Sadd igra gotovo polovina sastava Katara, pa je uigranost na mnogo većem nivou nego kod drugih selekcija. Ono što je takođe jako bitno, to je činjenica da je Katar u ovoj godini odigrao više mečeva nego bilo koja druga selekcija, čak 21 meč, između ostalih i protiv italijanskih prvoligaša Lacija (0:0), Fiorentine (0:0), uz pobedu protiv Udinezea (2:1), uz to poslednjih pet prijateljskih mečeva Katar je slavio – Nikaragva (2:1), Guatemala (2:0), Honduras (1:0), Panama (2:1) i Albanija (1:0)

Ključni igrači u sastavu su vezni igrači Akram Afif, klasična desetka, igrač poteza i sjajnih ofanzivnih karakteristika, potom kapiten tima Al Haydos koji je već odigrao preko 160 mečeva za nacionalni tim, kao i najbolji strelac tima, Almoez Ali, inače prvi strelac na Azijskom kupu i Gold Cupu gde je Katar učestvovao po pozivu.

Izjava selektora Sančeza:,, Sutra ćemo igrati jako važan meč pred našim navijačima, na našem terenu i znamo kakvu odgovornost imamo. Na papiru Ekvador bi trebalo da osvoji tri boda, možda na to i računaju, ali mi smo ovde da pokažemo da umemo da se takmičimo, pokušaćemo da pokažemo naše najbolje! Ekvador je mlad i jako talentovan tim i biće težak protivnik“.

Očekivana postava: Al Sheeb – Abdelkadrim Hassan, Pedro Correia, Khouki, Salman, Al Rawi, Hatem, Boudiaf, Afif, Al Haydos, Almoez Ali


Što se tiče Ekvadora, radi se o jednom od najmlađih sastava na prvenstvu koji je prepun talentovanih igrača, oni su do prvenstva stigli kao četvrta selekcija Južne Amerike, ali veliku prednost imali su na mečevima na domaćem terenu na kojem su i osvojili najveći deo svojih bodova, jer igraju u gradu Quito na nadmorskoj visini od 2850m što je veliki protivnik većine drugih selekcija. Protiv timova iz top sedam kvalifikacione grupe osvojili su samo dva boda u gostima. Ono što je činjenica to je da Ekvador voli da igra u podređenom položaju i da kroz kontre traži svoje šanse, to protiv Katara najverovatnije neće moći da uradi i moraće da vodi igru pa će biti zanimljivo videti kako će se snaći u toj ulozi.

Ključni igrači tima su mladi štoper Hincapie iz Bajer Leverkuzena koji je već sada stub selekcije iako ima samo 20 godina, uz njega u odbrani imamo i Estupinana i Preciadoa koji igraju po bokovima, a sjajne partije pružaju u dresovima Brajtona i Genka. U veznom redu mladi Caicedo iz Brajtona će uz Grueza iz Augzburga i Angela Menu igrača meksičkog Leona, u napadu ćemo videti dvojicu najboljih strelaca iz kvalifikacija Estradu koji je član Kruz Azula, dok će glavna pretnja po gol Katara uz Estradu biti kapiten tima Ener Valensija, član Fenerbahčea.

Izjava selektora Alfara:,, Mi nismo favoriti u meču protiv Katara, za mene su to oni, dobra ekipa koja može da postiže golove, a ne treba zanemariti ni činjenicu da su oni osvojili Kup Azije, tako da nisu samo organizatori takmičenja već i tim koji 12 godina radi, kroz akademije na ovome pod okriljem države. Možda naše favorizivovanje proizilazi iz serije dobrih rezultata na kraju kvalifikacija, ali to je prošlost i moramo opet da se dokazujemo. „

Očekivana postava: Dominguez – Preciado, Arboleda, Hincapie, Estupinan – Caicedo, Gruezo, Plata, Mena, E.Valensija, Estrada.

Mišljenje urednika i predlog za klađenje: Selekcije Katara i Ekvadora imaće tu čast da otvore ovo Svetsko prvenstvo i oči čitavog sveta će biti uperene u ovaj meč, domaći teren bi mogao da bude dosta bitan faktor na strani Katara i po nama oni nisu toliki autsajder kakvim ih kladionice predstavljaju, uigrani su, imaju dosta zanimljivih igrača i jako dobrog stratega, a uz to su i prvaci Azije, sa druge strane, Ekvador je dosta mlad tim, koji se ne snalazi preterano dobro van svog terena, pa je po nama igra 1X na ovom meču jako dobar izbor po kvoti 1,63. Uz to činjenica da oba tima igraju na malo golova, nameću nam i odličnu kombinaciju igara 1P0-1&2P0-2 gola po kvoti 1,40. Sjajan predlog može da bude i kombinacija igara 1X&1P0-1 gol po kvoti 2,00!

ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje