petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Maroko – Hrvatska (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.


Selekcija Maroka došla je na ovo prvenstvo posle mnogo turbulencija unutar njihovog saveza usled činjenica da je jako blizu prvenstva došlo do promene selektora, Vahida Halihodžića koji je selekciju odveo na ovo prvenstvo, zamenio je domaći stručnjak Walid Ragraui, koji je sa domaćim timom Raja Casablanca osvojio sve što se može osvojiti, ali je bez iskustva na međunarodnoj sceni što je izuzetno bitno na ovom nivou takmičenja. Takođe treba napomenuti da je on u selekciju vratio neke od igrača visokog renomea koji nisu igrali u eri Halihodžića zbog sukoba sa njim i činjenica da je smatrao da mu ruše disciplinu u svlačionici poput Mazraouia iz Bajerna i Ziyecha iz Čelzija, pa ostaje da se vidi kako će ova promena uticati na samu selekciju, a već prilikom određivanja spiska vidi se da neki igrači koji su igrali jako dobro u selekciji i doneli plasman sada nisu tu, poput braće Mmaee iz Ferencvaroša. Maroko ovo prvenstvo dočekuje posle niza jako dobrih rezultata, u prijateljskim mečevima, pa ćemo videti da li će to moći da prenesu i na Svetsko prvenstvo.

Izostanci: Abdelhamid Sabiri (2u/1g – vezni red – Sampdorija), Abde Ezzalzouli (2u/0g – napad – Osasuna)

Očekivana postava: Bounou – Mazraoui, Aguerd, Saiss, Hakimi – Amrabat, Ounahi – , Ziyech, Boufal, Amallah – El-Nesyri


Selekcija Hrvatske je aktuelni vicešampion sveta i na ovo prvenstvo dolazi sa očekivanjima da ponovi dobra izdanja sa prošlog šampionata sveta i dođe što dalje, iako im je grupa sve samo ne laka, a ni put dalje neće biti nimalo lak, pa će morati da daju sve o sebe kako bi ponovili rezultate iz 2018-e ili 1998-e kada su i ostvarili svoje najbolje igre i rezultate na svetskim šampionatima. Što se tiče tima, u odnosu na prošlo prvenstvo sveta faliće igrači poput Mandžukića, Subašića i Rakitića, dok je uloga Lovrena i Vide svedena više na uticaj u svlačionici nego na realni doprinos na terenu, ali se čini da je i dalje tim jako dobar i da mladići poput Gvardiola, Sose, Majera dostojno menjaju pomenute asove, ono što će biti najveća dilema jeste sam napad gde po nama Hrvatska nema dovoljno kvalitetnih rešenja za razliku od ostalih linija tima, tu su Kramarić, Petković i Livaja i dok svakako imaju nekih kvaliteta, ali da nijedan od njih nije kompletan napadač kakve mnoge druge selekcije imaju u svojim redovima.

Izostanci: nema izostanaka

Očekivana postava: Livaković – Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Vlašić, Livaja, Perišić


Mišljenje urednika: Iako je Hrvatska selekcija postavljena kao favorit na ovom meču, ne očekuje ih nimalo lak zadatak protiv tima koji čine igrači koji nastupaju u najjačim ligama Evrope i koji su izuzetno motivisani da se prikažu u još boljem svetlu nego na prošlom Svetskom prvenstvu kada su igrali sjajno u teškoj grupi sa Španijom, Portugalom i Iranom, Hrvatska je odlična selekcija i svakako da je favorit, ali mi ovde iz predostrožnosti idemo sa kombinacijom X2&2-5 gola po kvoti 1,88.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje