sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Meksiko – Poljska (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.

Selekcija Meksika redovan je učesnik Svetskih prvenstava i svakako jedan od najboljih timova CONCACAF zone. Ovaj tim Meksika se na prvenstvo plasirao kao drugoplasiran u kvalifikacijama iza selekcije Kanade, sa skorom 8 pobeda, 4 remija i 2 poraza i uz gol razliku 17:8. Ne prethodnih šest Mundijala prolazili su grupnu fazu, ali takođe i ispadali u 1/8 finala pa se može reći da je Meksiko gotovo uvek najmanje drugi tim grupne faze bez obzira na grupu u kojoj se nalaze, a neretko su to bile i grupe sa dve evropske selekcije gde je Meksiko na svoju borbenost, agresivan pristup i normalno kvalitet prolazio iz grupe. Sadašnja selekcija Meksika je miks igrača koji nastupaju u domaćoj ligi i onih koji su iz te lige prešli u evropske klubove, selektor Gerardo Martino ima iskustva, do sada je predvodio mnoge klubove i selekcije i zna kako se vodi selekcija na turnirskom tipu takmičenja. Iako po imenima selekcija Meksika ne deluje dovoljno dobro kao na nekim prethodnim turnirima, moramo istaći da imaju puno iskusnih igrača koji su igrali već na Mundijalima, poput golmana Očoe, defanzivca Morena i Arauja, potom Hektora Herere, Guardada u veznom redu, igrača sa velikim isksutvom i u Evropi, a tu su i napadači Lozano i Jimenez tako da je tim svakako iskusan i ima dovoljno kvaliteta da se upusti u borbu za prolazak u narednu rundu.

Izostanci: Raul Jimenez vuče neku povredu i moguće je da startuje sa klupe

Početna postava: Ochoa – Gallardo, Montes, Araujo, Sanchez – Guardado, Alvarez, Rodriguez – Vega, Martin, Lozano


Što se tiče selekcije Poljske, oni su umeli često u prošlosti da razočaraju svoje navijače nastupima na završnim turnirima, to se može reći i za poslednje svetsko i evropsko prvenstvo, na svetskom su ispali iz grupne faze posle startna dva poraza i pobede u poslednjem meču, dok su na prošlom EP odigranom 2021. godine zauzeli tek 21. mesto sa 1 remijem i 2 poraza. Kvalifikovali su se za ovo Svetsko prvenstvo kroz baraž mečeve, jer su grupnu fazu završili na 2. mestu iz Engleske, dok su u baražu najpre za ,,zelenim stolom“ prošli Rusiju, a potom u finalu pobedili Švedsku 2:0. Selekciju sa klupe predvodi Michniewicz, domaći trener koji je imao uspeha sa Lehom, Zaglebijem i Legijom, ali van Poljske nema iskustva, tako da je i to jedan od minusa ove selekcije.

Što se tiče postave, jasno je da u igri ove selekcije sve zavisi od Lewandovskog, napadača koji godinama na svojim leđima nosi ovu selekciju, a problem može da bude što u odbrani još uvek nemaju dostojnu zamenu za Kamila Glika, ostatak tima čine igrači koji mahom igraju u klubovima koji nisu top klasa, osim Milika koji je u Juventusu i ove sezone sjajnog Zielinskog koji igra u top formi u dresu Napolija.

Izostanci: nema izostanaka

Očekivana postava: Sczcesny – Bednarek, Glik, Kiwior – Cash, Zalewski, Zielinski, Bielik, Szymanski – Lewandovski, Milik


Mišljenje urednika: Očekuje nas duel dve selekcije koje će se boriti za drugo mesto u grupi C na šampionatu, pa očekujemo da oba tima uđu nešto opreznije u ovaj meč, pa samim tim biramo i dve igre na koje nas navodi takvo razmišljanje, a to su Xpp (nerešeno na poluvremenu) po kvoti 1,95, kao i igra više golova u drugom poluvremenu po kvoti 2,12.

ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje