petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Portugal – Gana (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.

Fudbalska reprezentacija Portugala godinama unazad važi za jednu od najjačih evropskih selekcija, što su i dokazali 2016. godine kada su bili najbolji u Evropi. Bez ikakve sumnje, ovaj tim sa Kristijanom Ronaldom i bez istog nije isti, počevši od toga da im je on lider tima, čovek oko kog se sve vrti, ali isto tako i pojedinac koji u velikom broju sčučajeva odskače i donosi prevagu na terenu.

Svima je dobro poznato da se Portugal nije kvalifikovao direktno, već kroz baraž, a sada će igrati u vrlo neugodnoj grupi u kojoj su još i Urugvaj i Južna Koreja. Na klupi je dobro poznati Fernando Santoš, a igra mu se bazira na tome da su bočni napadači angažovani u fazi napada, najčešće dvojica fudbalera koji predstavljaju sponu između napada i odbrane, i naravno, sav fokus je na Ronaldu.

Veliki broj jako dobrih fudbalera, počevši od Rubena Diaša, Pepea, Fontea, Pereire, Bruna Fernandeša, Paulinje, Mutinja, Bernarda Silve, Žoao Feliksa, Ronalda, i tako dalje. Dug je spisak, a očekivanja od evropskih selekcija su uvek velika, tako da svakako očekujemo njihov prolaz grupe, ali tok daljeg takmičenja im zavisi mnogo i od žreba, dok će im veliki problem predstavljati i odsustvo Žote.

Izostanci: Za Portugal neće igrati Žota, što je veliki hendikep za ekipu

Očekivani sastav (4-3-3): Costa; Mendes – Pepe – Dias – Cancelo; Neves – Carvalho – Fernandes; Leao – Ronaldo – Silva


Reprezentacija Gane, tj. popularna selekcija „crnih zvezda“ učestvovaće na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, dok su prethodno propustili, a 2014. su ispali u grupnoj fazi. Veliki problem za Ganu, ili prednost, može biti ta što je selektor posle kvalifikacija ubedio šestoricu fudbalera rođenih u evropskim zemljama da nastupe za Ganu, jer je to zemlja njihovog porekla. Videćemo u kojoj meri će to uticati na hemiju u ekipi.

Što se sastava tiče, reč je o fudbalerima koji igraju u Evropi, mahom, a neki od poznatijih su Amartey iz Lestera, Partey iz Arsenala, Kyereh iz Frajburga, Kudus iz Ajaksa, dobro poznati Andre Ayew koji igra za Al-Sadd, kao i Jordan Ayew iz Kristal Palasa, dok simpatizeri Crvene Zvezde, ali i Superlige Srbije, znaju i za Osmana Bukarija.

Sve u svemu, jedan turbulentan period je iza Gane, ali ne bismo potcenili nijednu selekciju, pogotovo ne nakon što smo videli raznorazne preokrete i vrlo čudne, neočekivane rezultate. Ako dovoljno smireno i ozbiljno uđu u meč, verujemo da mogu da namuče Portugal, a ukoliko se sve kockice poklope i svi reprezentativci uđu u meč maksimalno, mogu da naprave čudo. Ipak, verujemo da bi njihov limit bilo 3. mesto u grupi ili eventualno osmina finala.

Izostanci: Nema izostanaka

Očekivani sastav (4-2-3-1): Ati-Zigi; Lamptey – Amartey – Salisu – Mensah; Partey – Samed; Sulemana – Williams – Ayew; Ayew


ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!

Nakon svega što je viđeno u prvom kolu, očekujemo jedan tvrd, zatvoren meč od strane Gane, a da će se sa druge strane, Portugal osvrtati na to koliko Ronaldo ovde može da doprinese timu. Portugal ne bi smeo da kalkuliše, očekuje ga vrlo zahtevan meč protiv Urugvaja i uvek neugodne Korejee, tako da će im sigurno fokus na ovoj utakmici biti pobeda. Sa druge strane, Gana bi verovatno bila zadovoljna i bodom. Probaćemo sa predlogom „1X&1P0-1“ po kvoti 1.65, jer se nadamo da će oba sastava ući obazrivije u meč, a da će na kraju ipak bod(ove) odneti Portugal.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje