četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Urugvaj – Južna Koreja (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.


URUGVAJ – JUŽNA KOREJA

URUGVAJ je južno-američke kvalifikacije za plasman na Svetsko prvenstvo okončao na trećoj poziciji (odmah iza Brazila i Argentine) na tabeli sa 22 osvojena poena. Ostvarili su učinak od – 8 pobeda, 4 remija i 6 poraza uz gol razliku 22:22.

Za njih će ovo biti 14. učešće na Mudijalima koje su uspevali da osvoje daleke 1930. i 1950. godine, dok su pre četiri godine u Rusiji stigli do 1/4-finala.

U prethodnom periodu odigrali su pet prijateljskih utakmica na kojima su zabeležili sledeće rezultate: pobede protiv Meksika (3:0), Paname (5:0) i Kanade (2:0), remi u susretu sa SAD-om (0:0), kao i poraz protiv Irana (0:1).

Urugvajci poseduju izuzetno kvalitetne pojedince u fazi napada poput – Edinsona Kavanija, Luisa Suareza, Darvina Nunjeza, ali svakako moramo spomenuti i ostale veoma bitne reprezentativce – Fernando Muslera, Dijego Godin, Ronald Arauho, Martin Kaseres, Hose Himenez, Rodrigo Bentankur, Matijas Vesino, Federiko Valverde, Georgijan de Araskaeta, te nema dileme da na svom delu terena imaju dosta kvalitetne igrače.

Selektor nacionalnog tima je – Dijego Alonso koji je preuzeo ovu funkciju krajem prethodne godine od legendarnog stratega – Oskara Tabareza. Alonso uglavnom koristi formacije 4-4-2 i 4-3-2-1 u zavisnosti od željene taktike, ali i protivnika.

Probleme sa povredama imaju – R.Arauho (defanzivac), E.Cavani (napadač).

Očekivana postava (4-4-2) – S.Rochet – G.Varela, D.Godin, J.Gimenez, M.Olivera – F.Valverde, R.Bentancur, M.Vecino, G.De Arrascaeta – L.Suarez, D.Nunez


JUŽNA KOREJA je u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo zauzela drugu poziciju u grupi „A“ (iza Saudijske Arabije) sa 23 osvojenih poena. Popularni „Ratnici“ su ostvarili učinak od – 7 trijumfa, dva nerešena ishoda i jedan poraz uz pozitivnu gol razliku 13:3. Daleko od toga da su bili preterano efikasni, ali su sa druge strane pokazali veliku čvrstinu i disciplinu u fazi odbrane.

Za Južnu Koreju ovo je 11. nastup na Mundijalima, 10-ti u nizu, dok su na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine bili eliminisani već nakon grupne faze. Svakako najbolji plasman imali u 2002. godine – četvrto mesto kada su zajedno sa Japanom bili domaćini turnira.

Nakon kvalifikacija odigrali su sedam prijateljskih duela: porazi od Brazila (5:1) i Japana (3:0), remiji sa Paragvajem (2:2) i Kostarikom (2:2), kao i pobede protiv Čilea (2:0), Kameruna (1:0), Islanda (1:0).

Apsolutno najkvalitetniji i najbitniji pojedinac ekipe od kojeg umnogome zavisi njihova igra jeste prvotimac Totenhema – Son Heung-Min, a pored njega možemo izdvojiti i – Kim-min Jae, Hvang In-beom, Li Jae-sung, Hvang He-čan, Hvang Ui-jo…

Selektor nacionalnog tima je portugalski strateg – Paulo Bento koji je preuzeo ovu selekciju tokom leta 2018. godine, te dosta dobro poznaje svoje reprezentativce.

Probleme sa povredama imaju – Son Heung-Min (napadač).

Očekivana postava (4-3-3) – K.Seung-gyu – K.Moon-hwan, K.Young-gwon, K.Min-jae, K.in-su – J.Woo-Young, H.In-beom, L.Jae-sung – H.Hee-chan, Hwang Ui-jo, S.Heung-min

 

Mišljenje urednika: Uloga favorita ide na stranu južno-američke selekcije. Prva utakmica na turniru je od posebnog značaja, gde sebi retko kada možete dozvoliti „kiks“, te da se posle „vadite“ u preostala dva duela, a to svakako važi za Urugvajce, jer im kasnije predstoje dueli protiv Portugala i Gane, odnosno nisu u nimalo lakoj i jednostavnoj grupi. Stoga, veoma bitan duel za njih u kojem moraju istovremeno da budu oprezni u fazi defanzive, ali i da krenu na gol rivala. Sa druge strane, Južna Koreja će nastojati da preko jake odbrane koja ih je „krasila“ u kvalifikacijama, stigne do pozitivnog rezultata, dok je svakako u napadu glavna „uzdanica“ Son Heun-Min od kojeg i zavisi njihov napadački učinak. Očekujemo jednu oprezniju igru oba tima posebno u prvom poluvremenu, ali i da veći kvalitet koji poseduje Urugvaj na kraju donose prevagu u njihovu korist.

 

Glavni sudijaC.Turpin (France)

Predlog za tipovanje1X&0-1I / @1.65 (za ljubitelje većih kvota i tip / X-1 / @4.50)

Utakmica je na programu u četvrtak sa početkom od 14h na stadionu „Education City“ u Al Rajanu.

ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!

 


Ono što je napisano je samo subjektivno mišljenje autora i ne mora biti tačno, niti sled akcija ove opklade mora biti dobitan.

Predlozi nisu 100% sigurni, igrate ih na sopstvenu odgovornost! Srećno ukoliko ispratite!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje