petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Švajcarska – Kamerun (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.


Selekcija Švajcarske sada je već redovan učesnik velikih takmičenja, od 2006-e godine nisu propustili nijedno takmičnje, a iz grupe se dalje nisu plasirali samo na takmičenju u Južnoafričkoj Republici 2010-e godine. Odličan rad u savezu, angažovanje stručnjaka koji dugo ostaju na klupi selekcije uz odličan rad omladinskih škola u klubovima i u mlađim kategorijama saveza, donele su ovoj zemlji konstantno dobre rezultate. Ono što je činjenica to je da Švajcarska dosta polaže i na činjenicu da je ekonomski izuzetno jaka zemlja i da veliki broj ljudi širom sveta emigrira u nju, pa u selekciji imamo dosta igrača sa prostora Balkana, ali i Afrike i ostalih delova sveta. Švajcarska se na ovo takmičenja plasirala kao prva u grupi ispred Italije što je fantastičan rezultat, iako možemo da kažemo da sadašnji selektor Yakin ima na svom kontu i 5 poraza, uz 4 remija i 7 pobeda, poslednji se desio od Gane u pripremama za ovo takmičenje i to je nešto što svakako ne raduje javnost u ovoj alpskoj zemlji.

Pred ovaj meč Yakin je rekao: „Kamerun je selekcija koja ima top napadače. Ne smemo im dati prostora. Imamo kvalitetnu defanzivnu liniju, bićemo budni i fokusirani, ali ne samo kada se radi o defanzivi, moramo da budemo veoma agresivni.“

Očekivana postava: Sommer, Widmer, Akanji, Schar, Rodriguez, Sow(Zakaria), Xhaka, Freuler , Shaqiri, Embolo, Vargas

Kada se radi o selekciji Kameruna, to je tim koji je po osmi put na šampionatima sveta, do sada su imali nekoliko jako dobrih učešća, a posle propuštanja prošlog šampionata sada žele da naprave nov rezultat kojim će šokirati fudbalsku javnost, bar tako kažu predsednik saveza Samuel Eto’o i selektor Rigobert Song, verovatno uz Rože Milu dvojica najboljih igrača Kameruna ikada. Kamerun se na prvenstvo plasirao iz vrlo zahtevne grupe sa Obalom Slonovače, Mozambikom i Malavijem, da bi u plej ofu prošao i Alžir i to u produžecima u gostima. Ono što je takođe činjenica to je da je neposredno pred ove mečeve na klupu seo Song, bez velikog trenerskog iskustva i da je najviše snagom svog autoriteta legende Kameruna doneo plasman selekciji na SP. Uz to uz njega ide i nekoliko čudnih odluka kada se radi o sastavu tima, nema kapitena selekcije i defanzivca Genta – Ngadeu Ngađuia, igrača koji je odigrao sve mečeve kvalifikacija i bio među najstandaradnijim igračima tima, ali i stub odbrane, a nema ni Oynogoa, još jednog bočnog defanzivca koji je bio standardan, na spisku su dva igrača iz domaće lige, pa ostaje da se vidi kako će tim delovati na prvenstvu u nešto izmenjenom sastavu, koji je pojačan igračima koji nisu igrali kvalifikacija poput Mbeuma iz Brentforda, Nmeche iz Svonsija i drugih. Svakako da je napad Kameruna najbolji deo tima.

Izajava Songa pred utakmicu: ,,Mi poštujemo Švajcarsku, znamo šta nam je cilj i kuda idemo, radimo dugo vremena za to. Pokušaćemo da utičemo na njihove slabosti i iskoristimo naše vrline. Mislim da će svi biti srećni kada vide šta možemo da pružimo na ovom takmičenju.“

Očekivana postava: Onana – Fai, Castelloto, Nkoulou, Ebosse, Hongla, Mbuemo, Ntcahm, Zambo Anguissa, Toko Ekambi, Aboubacar (Choupo – Moting).


Mišljenje urednika: Jako važan meč za obe selekcije koji bi mogao da im opredeli nastavak takmičenja iako je tek prvo kolo, Švajcarska je u pripremnom periodu pokazala da joj afričke selekcije i ne leže baš porazom od Gane 2:0, iako to ne mora ništa da znači, sa druge strane Kamerun će sigurno biti dosta motivisan, ali nam se čini da je Švajcarska iskusnija selekcija sa boljim strategom na klupi i da će to znati da iskoristi sutra, iako ostavljamo malo prostora (i nadamo se) za iznenađenje, pa je po nama predlog 1X&1-3 po kvoti 1,75 idealan za ovaj meč.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje