subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Tenis: Najava turnira u Čarlsotnu

Nakon završenih mastersa u Indijan Welsu i Majamiju sledi nam sezona šljake. Tradicionalno sezonu šljake otvara turnir u Čarlstonu koji je prepoznatiljiv po svojoj zelenoj sljaci. Ovo je turnir sa velikom tradicijom koji uglavnom okupi vrlo jaku ekipu.

Kao što smo već napomenuli šljaka je zelene boje. Zelena boja nije postavljena iz estetskih razloga i ima svoju ulogu. Ova šljaka je mnogo brža od onih evropskih i zato ovde mahom dolaze igračice koje i ne preferiraju najsporiju podlogu.

Titulu brani Darija Kasatkina koja je prošle sezone pobedila Jelenu Oštapenko. Mlada Ruskinja je u glavnom žrebu, dok Letonka Oštapenko neće igrati, jer je igrala finale Majamija u kom je poražena.

Najzvučnija imena koja će nastupiti ove nedelje u Čarlostonu su:
Karolin Garsija koja je prva nositeljka, Petra Kvitova kao druga nositeljka, Johana Konta, Darija Kasatkina, Sloan Stivens, Naomi Osaka, Anastasija Sevastova i još mnoge.

Kao što se da videti iz priloženog ovo će biti vrlo jak i ujednačen turnir, a zanimljivo će biti videti ko će se najbolje snaći u prelasku sa betona na šljaku.

Igračice na koje vam mi skrećemo pažnju su:

1) Metani Matek Sands je igračica koja se u Majamiju vratila na teren posle teške povrede kolena. Ispala je odmah na startu u Majamiju gde je dobila specijalnu pozivnicu, a i ovde u Čarlstonu je isti slučaj. Ne verujemo da je još uvek spremna za najveće napore, a i mišljenja smo da njoj sada u glavi nije bitan rezultat već da samo odigra meč bez ikakvog bola. Protiv koga god da igra trebalo bi da bude austsajder pa valja to iskoristiti.

2) Sloan Stivens nakon osvajanja Majamija verujemo da je potrošila dosta energije. Ne verujemo da će sa istom željom i snagom odigrati i ovde tako da svakako vredi igrati protiv nje. Ona ovde jeste osvojila trofej 2016. godine, ali pre toga u pet navrata nikada nije išla dalje od drugog kola pa nas apsolutno ne bi iznenadilo da se ponovi sličan scenario. Kvote kontra Stivensove će biti vrlo dobre.

3) Darija Kasatkina ovde brani titulu i veliki brani broj poena tako da ona u neku ruku ima imperativ za dobar rezultat.

Turnir u Čarlstonu igra se za nagradni fond od 800 000 dolara.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje