subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Tim kroz taj brejkove „slomio“ Nadala za plasman u polufinale Australijan opena

Austrijski teniser Dominik Tim poslednji je polufinalista na Australijan openu. Tim je u četvrtfinalu savladao Španca Rafaela Nadala rezultatom 3:1, po setovima 7:6 (7:3) 7:6 (7:4) 4:6 7:6 (8:6).

Publika u Melburnu je uživala puna četiri sata u spektakularnom tenisu koji su prikazali Tim i Nadal. Pobednika meča su odlučivale sitnice, a ovoga puta one su bile na strani austrijskog tenisera.

U prva dva seta Nadal je imao brejk prednosti, ali uporni Tim se po pravilu vraćao i vršio veliki pritisak na Nadala. U taj brejekovima u prvom i drugom setu, Tim je bio sretniji i spretniji i osvojio ih sa 7:3 i 7:4 za velikih 2:0.

Ipak, niko na svetu nije mogao da otpiše Nadala koji se ni posle dva teško izugubljena seta nije predavao. Španac je nastavio u istom ritmu i brejkom u desetom gemu smanjio na 2:1 na oduševljenje prisutne publike.

Psihološka prednost je svakako bila na Nadalovoj strani. Španac je na startu četvrtog seta pokušao da dođe do brejka, ali nije uspeo. Tim je uspeo da odbije nalet Nadala i dođe do brejka za vođstvo od 3:1. Austrijanac je igrao gotovo perfektno, osvajao je svoje gemove bez problema, a onda je usledila drama. Pri rezultatu 5:4 Nadal je napravio brejk i vratio se u meč. I četvrti set je otišao u taj brejk koji je bio pun tenzije. Prva četiri poena su ujedno bili i mini brejkovi. Nadal je imao prednost, ali je loše servirao. Tim je napravio čak četiri mini brejka koja su ovako tesnom meču odlučila pobednika.

Za plasman u veliko finale Tim će igrati protiv Nemca Aleksandera Zvereva koji je nešto ranije savladao Švajcarca Stena Vavrinku.


Fotografija je preuzeta sa: https://ausopen.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje