nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Zverev u prvom grend slem polufinalu u karijeri

Nemački teniser Aleksander Zverev plasirao se u polufinale Australijan opena, što mu je prvi plasman u polufinale nekog od grend slemova. Mladi Nemac je u četvrtfinalu savladao Švajcarca Stena Vavrinku rezultatom 3:1, po setovima 1:6 6:3 6:4 6:2.

Zverev je veoma loše ušao u ovaj meč. Apsolutno ništa nije polazilo za rukom Nemcu, te je prvi set završio sa 10 neiznuđenih grešaka i 29% osvojenih poena nakon drugog servisa. Vavrinka je to znao da iskoristi i bez većih problema osvoji prvi set sa 6:1.

Nakon očajnog prvog seta došlo je do velike promene na terenu. Zverev je zaigrao mnogo bolje, a to se posebno odnosi na prvi servis koji je proradio kada mu je bilo najpotrebnije. Nemac je počeo mnogo lakše da osvaja svoje gemove, i iz gema u gem samopouzdanje mu je bilo sve jače. Ključni brejk u drugom setu viđen je u osmom gemu koji je napravio Zverev i kasnije je bez većih problema potvrtio brejk i izjednačio na 1:1.

Osvajanje drugog seta je svakako bila prekretnica meča. Vavrinka je bio u velikoj krizi, što na fizičkom planu što na igračkom planu. Apsotluno nije imao rešenja za agresivnu igru Zvereva koji je dominirao u svim segmentima igre. Rezultat svega jesu po dva brejka u trećem i četvrtom setu i zaslužena pobeda Zvereva.

Zverev će za plasman u veliko finale igrati protiv boljeg iz duela Nadal/Tim.


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje