sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kenin i Muguruza za trofej u Melburnu

Poznati su finalisti ženskog dela turnira na Australijan openu. U subotu će se za veliku titulu boriti Amerikanka Sofija Kenin i Španjolka Garbinje Muguruza.

Prva je do finala stigla Sofija Kenin koja je savladala prvu teniserku sveta Ešli Barti. Keninova koja je postavljena za 14. nosioca je slavila sa 2:0, po setovima 7:6 (8:6) 7:5 i tako raspršila snove Australijancima da konačno mogu da vide domaćeg tenisera, ili teniserku sa grend slemom u rukama.

Barti je propustila kolosalnu šansu da se plasira u veliko finale, jer je u oba seta imala veliku prednost. U taj brejku prvog seta imala je 6:5 i dva servisa, ali nije uspela da materijalizuje prednost za šta je kasnije kažnjena.

I u drugom setu Australijanka je bila bolja igračica. Barti je došla do brejka, ali na 5:4 gubi svoj servis i do kraja gubi sve gemove za veoma težak poraz.

U drugom polufinalu Španjolka Garbinje Muguruza je savladala Rumunku Simonu Halep. Posle velike borbe koja je trajala nešto više od dva sata, Muguruza je slavila rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (10:8) 7:5.

Mnogo nervoze je viđeno u ovom meču. Muguruza je prva došla do brejka, ali se Simona Halep vratila u trenutku kada je Muguruza servirala za osvajanje seta. Prvi set je otišao u taj brejk u kojem je Muguruza slavila sa 10:8.

Drugi set je doneo još veću dramu i tenziju. Svaki gem je bio drama za sebe, viđeno je mnogo brejk lopti, a u takvim okolnostima se bolje snašla Muguruza koja je napravila tri brejka i pretrpela dva. Španjolka se tako plasirala u treće grend slem finale, a prvo u Melburnu.


Fotografija je preuzeta sa: http://www.jantakareporter.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje