petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Treća utakmica ruskog kupa je za izbegavanje u kladioničarskom smislu!

Druga za danas, a ukupno treća utakmica 1/4 finala kupa Rusije odigraće se na stadionu “Neftjanik“ u Ufi, sa početkom u tačno 15 časova, a sastaće se Ufa iz istoimenog grada i Anži iz Mahačkale.

Iako je ovo kup utakmica, biće veoma zanimljivo gledati koliko se i kako se ustvari Ufa promenila, s’ obzirom da su sredinom decembra ostali bez glavnog trenera Viktora Gončarenka (otišao u CSKA), koji je isključivo forsirao defanzivni stil igre, što dokazuje i činjenica da su na 17 ligaških utakmica postigli samo 12 i primili samo 13 golova, zbog čega su postali ekipa na čijim utakmicama se viđa najmanje pogodaka. Početkom tekuće godine ekipu je preuzeo iskusni ruski stručnjak Sergej Semak, koji je do tada bio asistent Mirči Lučeskuu na klupi Zenit, a po svemu sudeći taj dolazak doneo je i brojne promene u ekipi. Pored bivšeg glavnog trenera su kluba je tokom ove zime otišla šestorica fudbalera. Golman Andrej Lunjov (11n/-8g) prodat je Zenitu, a zbog superiornih reakcija na pripremama mnogi ga već stavljaju u standardnih 11 tog kluba, štoper Viktor Vasin (17n/0g/0a) vraćen je u CSKA po isteku pozajmice, centralni vezista Marsinjo (13n/1g/0a) raskinuo je ugovor sa Ufom i otišao u Gaziantepspor, krilni napadač Dijego Karlos (5n/0g/0g) takođe je raskinuo ugovor te sada nema klub, a krilni napadač Andrej Batjutin (3n/0g/0a) pozajmljen je rezervnom klubu Zenita. Pored tih odlazaka, Ufa je uspela da dogovori dolazak još 6 fudbalera. Tako je defanzivni vezista Ivan Paurević stigao iz Hadersfilda, štoper Ketelin Karp kupljen je od Vitorula, levi bek Viktor Patraško od Akademije Kišinjev,  štoper Aleksandr Pucko prešao je iz rezervnog kluba Spartaka, levi bek Bojan Jokić besplatnim transferom stigao je iz Viljareala, dok možda najveće pojačanje ovog kluba predstavlja dolazak golmana Aleksandra Belenova iz Anžija. Tokom prošlih zimskih priprema pod komandom Sergeja Semaka Ufa je zabeležila 3 pobede, 1 remi i 3 poraza. Iako su rezultati bili veoma skromni, jer ni na jednoj utakmici nije viđeno više od 2 gola, primeti se po igračima i načinu igre da se u nastavku sezone sprema nešto drugačije. Na nama je da sačekamo neko vreme, pa da to i vidimo, a poruka glavnog trenera uliva dodatnu neizvesnost: “Dođite na stadion i videćete šta smo vam spremili“. Ufa će bez sumnje imati mnogo podrške na utakmici sa Anžijem, s’ obzirom da su čelnici kluba odlučili da ulaz na tribine stadiona bude slobodan.

Anži iz Mahačkale bio je veoma aktivan tokom ove zime, a bez sumnje “Orlovi iz Dagestana“ postali su ekipa koja se do sada najviše promenila. Krajem decembra došlo je do promene vlasnika, tako da klub više ne poseduje Sulejman Kerimov već Osman Kadijev. Novi vlasnik najavio je veliki zaokret u radu kluba, pa je tokom sledećih meseci odstranjen glanvi trener i veliki broj fudbalera. Dan pred Novu godinu ostali su bez glavnog trenera Pavela Vrbe, ali nakon nekoliko dana uspeli su da pronađu zamenu u dotadašnjem treneru SKA Habarovska – Aleksandru Grigorjanu. Tokom ove zime iz Anžija je otišlo 13 igrača: ofanzivni vezista Bernard Beriša (19n/4g/2a), štoper Džonatan Mensa (11n/0g/0a), štoper Ali Gadžibekov (11n/0g/0a), štoper Sedrik Jambere (13n/0g/0a), levi krilni napadač Amadu Mutari (6n/1g/0a), defanzivni vezista Ivan Majevski (16n/1g/3a), centralni vezista Lorenco Ebesilio (14n/1g/2a), krilni vezista Ivo Iličević (14n/3g/1a), štoper Darko Lazić (11n/0g/0a), desni krilni napadač Gabrijel Obertan (9n/1g/1a), krilni vezista Anvar Magomedov (7n/0g/0a), golman Aleksandr Belenov (17n/-18g), desni bek Georgij Tigijev (16n/0g/0a) i krilni napadač Janik Boli (11n/2g/0a). Sa druge strane, u klub iz Mahačkale stigli su golman Mehti Dženetov, štoper Aleksandr Žirov, štoper Tomas Fibel, defanzivni vezista Adlan Kacajev, levi bek Guram Tetrašvili, desni bek Aslan Dudijev, napadač Pavel Dolgov, štoper Sergej Brizgalov, krilni napadač Arsen Hubulov, štoper Maksim Bilji, defanzivni vezista Andrej Ljah, centralni vezista Maksim Batov, napadač Šamilj Asiljdarov, napadač Aleksandr Prudnjikov, centralni vezista Ajaz Gulijev, golman Aleksandr Filjcov, centralni vezista Said Ezatolahi, centralni vezista Dmitrij Kudrjašov i krilni vezista Felisio Forbs. Sve u svemu ekipa se dosta promenila i u narednom periodu biće veoma teško proceniti koliko kvaliteta poseduju.


Zaista je teško prognozirati konačan ishod ove utakmice, jer su se i Ufa i Anži dosta promenili tokom zimkog prelaznog roka i potrebno je bar još neko vreme da uvidimo konačan stil i način igre obe ekipe. Kao ni za utakmicu Rubin – Sibir, ni ovaj put vam ne savetujemo da se kladite. Susret između Ufe i Anžija je za izbegavanje, ali bez sumnje možemo da očekujemo prepune tribine i dobar fudbal.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje