sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Trofejni selektor Svetislav Pešić ulazi u FIBA „Kuću slavnih“

Naš trofejni selektor Svetislav Pešić biće izabran u FIBA „Kuću slavnih“ kao član „Klase 2020“ na digitalnoj ceremoniji 18. juna 2021, zajedno sa „Klasom 2021“ čiji će sastav biti objavljen u četvrtak 1. aprila 2021.

„Klasa 2020“ do sada nije bila najavljena zbog pandemije Korona virusa, a broji 12 velikih košarkaških imena. Uz Pešića, od trenera su na spisku čuveni Argentinac Ruben Manjano i Amerikanka Tara VenDerver.

Počastvovani igrači, novi članovi FIBA „Kuće slavnih“, su Stiv Neš (Kanada), Aleksandar Volkov (Ukrajina), Jure Zdovc (Slovenija), Izabel Fijalkovski (Francuska), Mječislav Lopatka (Poljska), Agens Nemet (Mađarska), Park Šin-ja (Koreja), Modestas Paulauskas (Litvanija) i Keniči Sako (Japan).

Svetslav Pešić je, pored bogate klupske trenerske karijere (Kup Koraća sa Albom, Evrokup sa Đironom, Evroliga sa Barselonom), bio trener čuvene generacije Jugoslavije za igrače do 19 godina, koja je u Bormiju postala prvak sveta. Vodio je reprezentaciju Nemačke do evropskog zlata 1993. godine, a sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u Istanbulu 2001, kao i svetsku krunu na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine.


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje