četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Turnir života za Španca, Fokina u finalu Monte Karla

Španski teniser Alehandro Davidovič Fokina plasirao se u finale mastersa u Monte Karlu. Fokina je u polufinalu savladao Bugarina Grigora Dimitrova rezultatom 2:1, po setovima 6:4 6:7 (2:7) 6:3.

Španac očigledno igra turnir života i imaće veliku priliku da osvoji turnir iz serije 1000.

Danas je uprkos oscilacijama uspeo da pronađe put do pobede iako je u pojednim trenucima izgledao izgubljeno na terenu.

Prvi set rešio je brejk u trećem setu. Dimtrov je odigrao očajan gem i za to platio cenu. Nakon toga, Fokina je bez problema sačuvao svoj servis.

Drugi set počinje loše za Fokinu. Dimitrov je osvojio dva uvodna gema, ali nakon toga Dimitrov ima veliki pad, jer je dozvolio protivniku da veže četiri gema. Imao je Fokina sve u svojim rukama, a onda je usledio gem u kojem je servirao za pobedu. Ruka mu je zadrhatala u najgorem trenutku i Dimitrov se vratio brejkom i nakon toga kroz taj brejk surovo kaznio protivnika.

Očekivano, intezitet tenisa Fokine je pao u nastavku meča. Dimitrov to koristi i brejkom otvara treći set. Onda je usledio medikal tajm aut Fokine koji se mučio na povredu i od tog trenutka sve se promenilo. Dimitrov je izgubio fokus, a Fokina je sa dva brejka došao do velikog prokreta i još veće pobede.

Fokina će za titulu igrati protiv boljeg iz duela Cicipas/Zverev.


Autor fotografije: Corinne Dubreuil

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje