petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Zverev preokretom do polufinala u Monte Karlu

Nemački teniser Aleksander Zverev plasirao se u polufinale mastersa u Monte Karlu. Zverev je u spektakluarnom meču savladao Italijana Janika Sinera rezultatom 2:1, po setovima 5:7 6:3 7:6 (7:5).

Publika u Monaku je uživala u trosatnom spektaklu koju su pružili Siner i Zverev. Sve što tenis kao igra može da pruži viđeno je u ovom meču i za ovaj meč se može upotrebiti floskula da su obojica zaslužili da prođu dalje.

Zverev je bolje je otvorio meč i stigao do brejka u četvrtom gemu za 3:1. Vodio je sa 4:1, ali Siner se uz pomoć publike vratio na 4:4. U tim trenucima momentum je bio na njegovoj strani, što je on na kraju iskoristio za potpuni preokret u prvom setu.

U drugom setu sličan scenario, ali obrnute uloge. Ovoga puta Siner je prvi napravio brejk, no i Zverev je imao odgovor i na kraju stigao do izjednačenja.

Treći set je doneo možda i najveću borbu. Razmena brejkova viđena je u trećem u četvrtom gemu. Nakon toga, Zverev prvi napada, stiže do brejka i prednosti od 5:3. Siner je lako osvojio svoj gem, a onda kada je bilo najteže došao do ribrejka i totalnog egala.

Na kraju kako to uvek i biva u spektaklima kao što je bio ovaj, pobednik meča je rešen u taj brejku koji Zverev posle mnogo drame dobija rezultatom 7:5.

Zverev će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Cicipas/Švarcman.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.tennisnet.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje