petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

US Open: Pametnom igrom do profita

Došao je na red i US Open. Prva dva kola grend slema sa sobom donosi mnoštvo parova i zaista je teško ispratiti sve mečeve. Naš moto je bez srljanja i lagano pa ćemo se tako i ponašati.

U ovom članku predstavićemo najbolje taktike za ovaj turnir i postaviti mečeve koji su nama najzanimljiviji za praćenje.

Taktika broj 1: Prvi set više od 8,5 gemova kod žena

Ovo se igra samo na grend slemovima i pre svega na Vimbldonu, jer na travi servis ima veliku ulogu. Ipak, ovi tereni na US Openu su uvek bili brzi pa će i ovde servis igrati ulogu. Uzeli smo za primer ovogodišnji Australijan open. U prvoj rindi odigrano je 64 meča i verovali, ili ne PS 9+ je došao na 46 mečeva što je 71%. Jako dobar procenat i idealna igra za dublove. Naravno, treba malo i pratiti i znati koja teniserka ima dobar servis, kretanje i sve ostalo.

Mečevi koji su nama zanimljivi za ovu vrstu igre su:

Vandevej – Zanevska
Kudermetova – Vekić

Taktika broj 2: Prvi set više od 9,5 gemova muškarci

Slična priča kao i kod žena. Servis kod muškaraca je jako oružje i mnogima zavisi igra od servira. Samo treba malo pratiti, posebno ove slabije rangirane tenisere, jer se tu krije value.

Mečevi koji su nama zanimljivi za ovu vrstu igre su:

Kirjos – Kokinakis
Jari – Beretini

Taktika broj 3: 4+ setovi kod muškaraca

Generalno, na grend slemovima ovo je možda i najpopularnija igra kod kladioničara. Velika većina tenisera teško da može zadrži kontinutet dobre igre tokom dva i više sata igre. Toliko otprilike prosečno traje teniski meč na grend slemovima. Ima dosta igrača koji igraju sa mnogo oscilacijama, kojima je malo potrebno da puknu i to treba iskoristiti. Naravno, ova igra ne donosi velike kvote, ali je jako dobra za ove uvodne runde kada se jure dublovi i triplovi.

Mečevi koji su nama zanimljivi za ovu vrstu igre su:

Mute – Vavrinka
Lehečka – Garin
Tabilo – Majčrak

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje