ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Utakmica dana (analiza, izostanci i predlog za klađenje) 15-07-2023!

Još jedna nova rubrika koja kreće od sezone 2022/23 gde ćemo pokušati da analiziramo meč dana po nama, u ovoj rubrici će se naći ili mečevi gde vidimo vrednost u kvoti ili mečevi koji su derbiji u određenim ligama ili su iz nekog drugog razloga zanimljivi.


Danas nas od 20:00 časova očekuje utakmica Superkupa Hrvatske, a sastaju se Dinamo Zagreb i Hajduk Split.

Derbi u Super kupu, pa potom ponovo u prvom kolu Hrvatske nogometne lige biće poslastica za sve navijače oba tima, ali i šire jer se zna da ovakvi mečevi privlače pažnju mnogo šire javnosti. Ekipa Dinamo Zagreba odradila je pripreme i bez poraza ih završila, savladali su niželigaša Dugo Selo 0:1, potom remizirali sa Koperom 2:2, pobedili CSKA 1948 2:3, a potom remizirali sa Spartom iz Praga. Po rečima trenera Bišćana neki igrači su spremniji od drugih jer su se ranije priključili pripremama, pa će biti potrebno nekoliko mečeva da uđu u ritam.

Izjava Bišćana: ,,Vidjet ćemo, nismo svi bili na okupu kroz posljednja četiri tjedna tako da to nije bio klasičan rad u kontinuitetu, neki su se priključili prije desetak dana pa su odigrali tek 45 minuta skupa, neki su prije toga bili skupa pa su malo više osjetili teren. Ne mogu reći još uvijek koliko smo bolji u odnosu na razdoblje prije odmora. Volio bih da nastavimo u onom smjeru u kojem smo se kretali koncem prošle sezone. Možda će trebati par utakmica da dođemo sebi, mislim da je to logično, da uhvatimo formu, da određene zamisli pretočimo u djela na terenu, da nam se igrači prilagode na zahtjeve. No sve u svemu, mislim da smo dovoljno dobri da ostvarimo dobre rezultate i na zadovoljavajuć način otvorimo novu sezonu pa da se s vremenom podignemo na još višu razinu.“

Za sada nema bitnih odlazaka iz Dinama, iako se najavljuju, povređeni su Vasilj i Rukavina.

Što se tiče Hajduka iz Splita, osvajač kupa prošle sezone pojačava se u svim linijama i želi da proba da konačno smakne Dinamo sa trona, stiglo je nekoliko zanimljivih pojačanja kao što je belgijanac Ođiđi Ofoe, Dajaku iz Sanderlenda, Sarlija iz Panatinaikosa, Dijalo iz Ajačia i Mofi iz Portimonensea. Bilo je i odlazaka Awaziem (28u/5g/0a) vratio se u Gimaraeš, italijan M. Fossati (28u/0g/1a) istekao je ugovor, kao i defanzivcima Borekoviću, Simiću i Lovrencsicsu. Hajduk je tokom priprema poražen od Olimpije 1:0, slavio je protiv MTK 1:3 i Trabzona 0:2, uz remije sa Spartak Trnavom 1:1 i Radomljem 1:1.

Za današnji meč problem za trenera Leka je izostanak najboljeg igrača tima Marka Livaje koji odrađuje suspenziju, kao i defanzivca Mikanovića, golmana Kalinića, još dva defanzivca Eleza i Prpića i veznog igrača Grgića.

Pred ovaj meč Leko je rekao: ,,Svi smo u Hajduku motivirani za svaki trening i za svaku prijateljsku utakmicu. No, Superkup je taj koji donosi trofej. Nije slatkica kao prvenstvo, ali je trofej. Svaka utakmica može imati ogroman utjecaj. Pripremamo se, nastojimo igrati što bolje i pokušati pobijediti. Nogomet je dinamičan, nakon prošle sezone imali smo par tjedana odmora da se pripremimo za novu sezonu. Treninzi su jedno, kad krene nešto ozbiljno, bit ćemo puno pametniji”, rekao je Ivan Leko, trener Hajduka. Što se tiče pojačanja, mislim da je svih pet igrača koji su nam došli poprilično potrebni. Znali smo koje profile tražimo i jako sam zadovoljan njihovim dolaskom. Šteta što nisu došli ranije. S vremenom će se pokazati tko je prinova, pojačanje, a tko je promašaj. Postoje igrači koji u jednom klubu igraju sjajno, a u drugom se ne snađu. Ako trojica budu pojačanja, to će biti dobro. Zvonimir Šarlija i Dajaku su s nama duže. Ogromna je razlika između njih i igrača koji su došli prije tri dana”

Mišljenje urednika: Postoji mogućnost da će Dinamo ove godine biti slabiji nego ranije, ali za sada su tu i Livaković i Petković i Ivanušec kao ključni igrači tima, sa druge strane Hajduku će faliti Livaja, dok pojačanja tek ulaze u treninge sa timom pa će biti zanimljivo videti u kakvom će sastavu Hajduk izaći danas, verujemo da je Dinamo za nijansu kvalitetniji u ovom trenutku i predlažemo pobedu domaćina po kvoti 2,00.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje