sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Uživa veliko poverenje vlasnika kluba

Jedan od najboljih trenera dana šnjice – Pep Gvardiola ugovorio je nastavak saradnje sa aktuelnim prvakom Premier lige – Mančester Sitijem.

Španski strateg i uprava engleskog kluba su parafirali novi ugovor u trajanju sve do leta 2025. godine, jer mu je dosadašnja saradnja isticala na kraju tekuće sezone.

 

„Veoma sam zadovoljan što ostajem u Mančester Sitiju još tri godine. Ne mogu dovoljno da se zahvalim svima u klubu što su mi ukazali poverenje. Ovde imam sve što mi je potrebno da što bolje radim svoj posao. Znam da će sledeće poglavlje ovog kluba biti neverovatno u narednoj deceniji. To se dešavalo poslednjih deset godina, a desiće se i narednih deset godina. Od prvog dana osećao sam nešto posebno što sam ovde. Ne mogu biti na boljem mestu“, istakao je 51-godišnji stručnjak.

Popularne „Građane“ je preuzeo tokom 2016. godine sa kojima je do sada osvojio 11 trofeja (od kojih četiri naslova prvaka Premier lige), ali ono što mu nedostaje jeste svakako trofej u Ligi Šampiona, koji je glavna ambicija ovog kluba.

Gvardiola je na klupi Mančester Sitija ostvario 271. pobedu nakon 374 odigranih duela u svim takmičenjima što mu je donosi izuzetan procenatuspe šnosti od 72,4%. Ekipa je u tom periodu postigla 921 pogodak, u proseku 2.46 golova po utakmici.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje