nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

VAR tehnologija u Engleskoj!

VAR tehnologija stigla je i u Englesku, sudija je nije iskoristio?! Brajton eliminisao Kristal Palas posle sumnjive situacije.

Utakmica trećeg kola FA Kupa između Brajtona i Kristal Palasa ostaće upamćena kao prva u Engleskoj na kojoj je korišćena video tehnologija, a Andre Mariner je propustio priliku da udje u istoriju.

Susret Brajtona i Kristal Palasa ostaće zauvek upisano u almanasima ostrvskog fudbala kao prvi u kojem je korišćen sistem za kontrolu svih detalja na utakmici, popularni VAR, a sudija Andre Mariner kao arbitar koji svoje novo pravo nije iskoristio i tako možda direktno uticao na konačni ishod. A on glasi – Brajton ide dalje posle gola iz sumnjive situacije – 2:1 (1:0).

Šta se, zapravo, desilo? Bio je to detalj iz 87. minuta utakmice, kada je rezervista Glen Mari samo nekoliko trenutaka pošto je ušao na teren zatresao mrežu i vratio Brajtonu vođstvo posle dobre asistencije Uvea Hunemajera. Ono što je ostalo diskutabilno jeste da li je Mari prilikom rešavanja akcije loptu ugurao rukom u gol… Iako je ista bila pribijena uz telo, videla se namera da se lopta pošalje u mrežu, pa je situacija nejasna…

Mada je imao mogućnost da pogleda snimak i tako reši svaku nedoumicu, Andre Mariner to nije učinio, pošto mu je delovalo da je sve čisto.

U timu Palasa Luka Milivojević je čitav meč presedeo na klupi, pošto je Roj Hodžson odlučio da odmori svoje najbolje igrače.

Brajton će u narednoj rundi gostovati Midlsborou.

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje