sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Velika pobeda Kecmanovića za plasman u treće kolo Indijan Velsa!

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u treće kolo mastersa u Indijan Velsu. Kecmanović je u okviru druge runde savladao Hrvata Marina Čilića rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (7:9) 6:3 7:6 (8:6).

Možda i najveća pobeda za Kecmanovića u poslednjih godinu i po dana. U ovom meču konačno je pokazao karakter i za šta je pravo sposoban.

U prvom setu nije krenulo dobro. Čilić je prvi došao do brejka i poveo sa 4:2, ali se Kecmanović vratio u devetom gemu kada je Čilić servirao za osvajanje seta. Usledio je jedan haotičan taj brejk u kojem je Kecmanović poveo sa 4:0, ali na kraju izgubio taj deo igre rezultatom 9:7.

Taj tragičan završetak prvog seta nije uticao na igru Kecmanovića u nastavku meča. U nekim ranijim sezonama, igra Kecmanovića bi se raspala, ali ovog puta mladi srpski teniser je zaigrao još bolje. Uspeo je prvo da napravi brejk, a nakon toga odbije sve napade Čilića kojih je bilo poprilično mnogo. Hrvatski teniser je imao čak devet brejk lopti, ali u svim situacijama Kecmanović je pronalazio sjajne udarce.

Start trećeg seta je mogao biti ključ meča. Čilić je u prvom servis gemu bio suočen sa tri vezane brejk lopte, no sve ih je spasao. Od tog trenutka momentum je bio na strani Čilića, ali nije uspeo to da konvertuje kroz brejk. Na kraju, pobednik je rešen u taj brejku koji Kecmanović posle velike drame dobija rezulatom 8:6.

Za plasman u četvrtu rundu Kecmanović će igrati protiv boljeg iz duela Dan de Zandšulp – Ože Aliasim.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje