četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Vratiće se u nacionalni tim?

Selekcija Španije je eliminisana sa Mundijala u Kataru već u 1/8-finala (nakon penal serije protiv Maroka), te je Luis Enrike smenjen sa mesta selektora.

Fudbalska Federacija Španije kao njegovog „naslednika“ imenovala je 61-godišnjeg stratega – Luisa de la Fuentea koji je danas i zvanično promovisan u novog selektora „Crvene Furije“.

„Moj cilj je da Španija bude najbolja, a za to, naravno, morate imati sve najbolje fudbalere na raspologanju. Nećemo ih deliti na mlade i odrasle, svi će se ravnopravno konkurisati za tim. Da, vrata su otvorena za Serhija Ramosa, ne želim ni da se Serhio Buskets povuče, a naravno da će mlada generacija fudbalera morati da se dokaže i dobije svoju važnu ulogu u narednom periodu“, istakao je novi strateg Španije.

Ramos koji nije dobio poziv od spomenutog Luisa Enrikea za Svetsko prvenstvo u Kataru, do sada je sakupio 180 nastupa u nacionalnom dresu (23 gola), u kojem je osvojio dve titule prvaka Evrope (2008, 2012), kao i Mundijal 2010. godine u Južnoj Africi.

Videćemo da li će 36-godišnji štoper u narednom periodu ponovo biti deo reprezentacije Španije, prvenstveno u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje