subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

WBSC: Kineski Taipej – Panama (Najava i prognoza)

U gradu Taičungu, državi Taiwan (tkz Kineski Taipej), odigraće se A grupa svetskog prvenstva u bejzbolu. Jedan od takvih mečeva je ovaj koji smo mi izabrali da vam predstavimo, a to je susret domaćina Kineskog Taipeja i Paname (12h po našem vremenu).

Kineski Taipej (Taiwan) će učestvovati 5. put zaredom na WBSC-u. U prošlom prvenstvu završili su učešće već u 1.rundi, sa skorom 0-3, porazima od Izraela, Holandije i Južne Koreje. Ova država je mnogo napredovala u ovih 6 godina, s tim da su konačne dobili prve igrače u MLB ligi. Oni koji su došli da pomognu svojoj domovini i pored MLB sezone su: Yu Chang (Boston Red Sox), Tyu Wei Lin (Minesotta Twins) i Chih Wei Hu (San Diego Padres). Ostali igrači u rosteru igraju u svojoj domovini. Ako bi opisivali njihov kvalitet, bejzbol liga Taiwana je takođe veoma napredovala, tako da će oni sigurno pružati bar neke solidne partije. Ono što će oni imati je prednost domaćeg terena i veoma bučnu publiku koja će ih nositi.

Startni bacač Taiwana će biti upravo pomenuto pojačanje iz MLB Chih Wei Hu. Veoma dobar fastball i još bolji changeup je najjače njegovo oružije.

Panami je ovo prvo učešće od daleke 2009. godine. Nikada u svojoj istoriji nisu zabeležili pobedu na svetskim prvenstvima. Kao i sve države Centralne i Južne Amerike, i Panama ubrzano napreduje ka svetskom vrhu u bejzbolu. Ova država je dala dosta reprezentativaca u najjaču ligu na svetu. Oni koji su došli da pomognu su: Jonathan Arauz (New York Mets), Christian Bethancourt (Tampa Bay Rays), Jose Caballero (Seattle Mariners), Humberto Mejia (Miami Marlins). Ne preterano poznata imena, ali svakako najznačajnije ime je Betankurt iz Tampe. Ova ekipa je imala predstavnika na Karibskoj seriji, pre mesec dana. Završila je sa skorom 3-4 na 6.mestu.

Startni bacač za Panamu će biti desnoruki Humberto Mejia. Vrlo nezgodan bacač, koji koristi 4 vrsta pitcha: fastball, slider, curveball i changeup. Verovatno najefektivni pitch mu je slider, koji voli da baca na LHH i RHH, ali slično nezgodan mu je fastball koji brzine u rasponu 92-93 mph.

Mišljenje: Odmah prva utakmica veoma bitna za obe ekipe, te su treneri odmah dali najbolje što imaju. Blagu prednost dajem domaćinu, zbog domaćeg terena, klime, poznavanja svake tačke na stadionu. Gosti su putovali 12h do Taiwana, i mislim da bi to moglo da ima velikog efekta ka današnjem performansu. Taiwan je odigrao 2 dobra meča protiv timova iz domaće lige i videli smo dobru formu bitnih igrača.

Predlog: Kineski Taipej – Panama domaćin 3,5+ 1,70 meridian

5:12


 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje