četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

WBSC: Kuba se vratila u igru, Češka pobedom do istorije!

Danas su u Japanu i Tajvanu odigrana 4 meča A i B grupe svetskog prvenstva u bejzbolu.

Kuba se pobedom protiv Paname od 13:4, vratila u život. Sada mogu čak da se nadaju i prolasku u narednu rundu ako se rezultati poklope. Najbolji pojednac meče je bio Yadir Drake koji je na palici imao 4-4 i 2 RBI. Uz njega sjajni su bili Moncada i Mujica sa 4RBI.

Domaćin ove grupe Kineski Taipej zabeležio je veoma vrednu pobedu protiv Italije 11:7. Iako su bili autsajderi, Tajvanci su nošeni publikom od 40000+ ljudi već poveli u 1. izmeni HR Wei Lina. Italijani sjajnih udaranjem okreću i vode sve do 6.izmene kada domaćin dodaje gas i daje do raja 6 dodatnih poena. Chen Chieh je bio najbolji na palici sa 3-3 i RBI.

U A grupi Holandija vodi sa skorom od 2-0, Tajvan i Italija imaju 1-1, dok Kuba i Panama imaju 1-2. Sutra se nastavlja rasplet u ovoj grupi a igraće: Italija – Panama i Kineski Taipej – Holandija.

U grupi B su danas odigrana dva meča: Kina – Češka 5:8, Japan – Južna Koreja 13:4.

Česi su zabeležili prvu istorijsku pobedu na WBSC. Kina je u Tokiju pala u 9. izmeni nakon HR udarca Matej Mensika pri vodstvu Kine od 5:4.

Japan je lako izašao na kraj sa Korejom. Iako su Korejanci poveli u 3.izmeni sa 3:0, Japanci odmah u donjoj izmeni vraćaju stvari na svoje mesto i imaju vodstvo od 4:3. Japan u sledeće tri izmene uzima još 9 i tako lako privodi posao kraju. Najbolji pojedinac je bio Japanac Masataka Yoshida, član Boston Red Sox-a, koji je imao na palici 3-3 uz 5 RBI.

Stanje na tabeli u B grupi je sledeće: Japan 2-0, Češka i Australija 1-0, Južna Koreja i Kina 0-2.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje