ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

WTA Stanford: najava i predlozi za 31. jul

Polako se žiža teniske javnosti premešta sa evropskog na severno američko tlo i na mečeve na tvrdoj podlozi, što nam ukazuje da se bliži četvrti Grend Slem u sezoni US open. Ove nedelje u ženskoj konkurenciji najveću pažnju će imati turniri u Stenfordu i Vašingtonu.

WTA turnir u Stenfordu ima tradiciju dugu 46 godina. Prva osvajačica ovog turnira daleke 1971. godine je bila amerikanka Bili Džins King. Turnir su među ostalih osvajale i Martina Navratilova, Monika Seleš, Martina Hingis, Lindzi Devenport, Kim Klajsters i sestre Vilijams u više navrata. Aktuelna šampionka je Britanka Johana Konte koja je u finalu 2016. godine, bila bolja od Venus Vilijams sa 2:1 u setovima.

Ovogodišnji WTA Stenford se igra od 31. jula do 6. avgusta. Nagradni fond je 710, 900$. Za prvog nosioca je postavljena aktuelna šampionka Vimbldona Gabine Muguruza. Ona se nalazi na možda i težoj polovini žreba u kojoj su još i M. Kiz, A. Konjuh i M. Šarapova. U donjem delu žreba se nalaze P. Kvitova, A .Pavličenkova i Koko Vandervege.

Predlozi za 1. dan takmičenja (18h)

L. Arubarena – L. Cuarenko 2 kvota @1.40

C. Belis – A. Korne 1 kvota @1.50 

A. Riske – M. Linet 1 kvota @1.30 

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje