ponedeljak, 20. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Nori se borio, ali Federer je u osmini finala Vimbldona

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u osminu finala Vimbldona. Federer je u okviru treće runde savladao domaće igrača Kamerona Norija, rezultatom 3:1, po setovima 6:4 6:4 5:7 6:4.

Ne može se reći da je Federer rutinski pobedio, ali bilo je više nego zasluženo. U prva dva seta legendarni Švajcarac je podsetio na one najbolje dane. Servis je funkcionisao besprekorno, forhend takođe, te Nori nije imao nikakve šanse. Rezultat svega jesu dva rutinska seta od po 6:4.

Ni u trećem setu ništa se nije menjalo. Federer je nastavio u istom ritmu, ali ovog puta Nori je bolje čuvao servis. Pri rezultatu 5:5 Federer je imao dve brejk lopte koje bi mu verovatno donele pobedu, no Nori se spasio. Nakon toga na oduševljene prisutne publike, Nori je neočekivano napravio brejk bez izgubljenog poena i smanjio prednost Švajcarca na 2:1.

Gubitak seta nije mnogo uticao na igru Federera u nastavku. Švajcarac je konsantno pritiskao servis protivnika i to je donosilo rezultat. Pri rezultatu 2:2, Federer je napravio brejk, ali Nori se momentalno vratio. Ipak, ni to nije pomoglo Britancu na napravi totalnu dramu. Nori je bio vidno nervozan, servis ga nije slušao, a Federer je sve to iskoristio i brejkom u devetom gemu prelomio meč na svoju stranu.

Za plasman u četvrtfinale Federer će igrati protiv Italijana Lorenca Sonega.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje