nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Zvezda posle velike borbe u osmini finala Kupa Evrope

Vaterpolisti Crvene zvezde uspeli su da se plasiraju u osminu finala Kupa Evrope, pošto su u odlučujućem meču, posle velike borbe i neizvesnosti, pobedili francuski Noazi la Sek rezultatom 13:12 (2:1, 4:3, 4:4, 3:4) i tako su sa šest bodova prošli dalje. U ovom trenutku je poznato da će u osmini finala igrati i BVSC, Sabadelj, Dinamo Moskva, OSC, Vuljagmeni, Primorac, Sintez i Novi Beograd, a blizu plasmana su Radnički, HAVK Mladost, Solnok i Strazbur.

Crveno-beli su vodili tokom cele utakmice i održavali su od jednog do tri gola razlike. Poslednje izjednačenje Francuzi su izborili u drugom periodu golovima Antonia Petkovića, koji je ubrzo isključen sa pravom zamene. U nastavku je ekipa Aleksandra Filipovića imala i tri gola razlike, ali je do poslednjeg minuta bilo neizvesno, pošto je timu Stefana Ćirića odgovarao i remi.

Zvezda je povela golom Gavrila Subotića, ali je brzo francuska ekipa izjednačila. Posle dve neiskorišćene prilike sa igračem više, crveno-beli su preko Miloša Vukićevića vratili vođstvo, da bi početkom drugog perioda levoruki Marko Radović povisio na 3:1. Hrvatski golgeter, Antonio Petković, doneo je izjednačenje Francuzima, ali je Zvezda uspela do poluvremena da vrati prednost. Posle pogotka Ivana Basare, Petković je novim golom uzvratio, ali je Zvezda u poslednjih 70 sekundi imala dva peterca, koje je iskoristio Veljko Tankosić. Samo pet sekundi pre završetka druge četvrtine, kada je dosuđen drugi peterac, trostruki strelac Noazija je dobio isključenje sa pravom zamene, te nije mogao da igra u nastavku.

Vaterpolo klub Noazi la Sek
(Foto: Philippe Fretault)

Kristian Šulc je golom otvorio treći deo igre i Zvezda je u narednim minutima golovima Tankosića održavala “+3”. Međutim, Noazi je prišao na 9:8 dva minuta pre kraja tog dela meča, a Petar Smiljević je pogotkom u napadu sa igračem više doneo Zvezdi sigurniju prednost pred početak odlučujućih osam minuta (10:8).

Bilo je veoma neizvesno, pošto je Francuzima odgovarao i nerešen rezultat, te je Zvezda konstantno održavala gol do dva prednosti. Tim trenera Ćirića, u kojem igraju Stefan Živojinović i Viktor Rašović, nije uspevao da dođe do izjednačenja. Ivan Krapić je smanjio na 10:9, a potom su za “+2” u Zvezdinom sastavu pogađali Subotić, Dušan Marković i Vukićević iz peterca. Odmah u narednom napadu je Krapić smanjio na 13:12, a Vladimir Mišović je 40 sekundi pre kraja imao važnu odbranu. Na drugoj strani je Zvezda odugovlačila kako bi prošlo što više vremena, jedan igrač je u poslednjoj sekundi šutirao sa 10 metara, a crveno-beli su dobili novi napad i tada je bilo jasno da će Filipovićevi momci proći dalje.

Najefikasniji je bio Tankosić sa četiri gola, dok su Subotić i Vukićević postigli po dva. Kod francuske ekipe su Petković i Krapić postigli po tri gola, dok je nekadašnji igrač Zvezde, Viktor Rašović, bio dvostruki strelac.

Crveno-beli su igrali u sastavu: Mišović, Tankosić 4, Kasum, Marković 1, Subotić 2, Trtović, Vićković, Basara 1, Vukićević 2, Šulc 1, Smiljević 1, Radović 1, Aleksić.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje