Reprezentacija Italije je u baraž duelu protiv selekcije Švedske izgubila ukupnim rezultatom 1:0), i tako posle 60 godina „Azuri“ se nisu kvalifikovali za nastup na Svetskom prvenstvu.

Svoje nezadovoljstvo povodom ovog velikog neuspeha italijanskog nacionalnog tima izrazili su brojni fudbaleri, a jedan od njih je i Paolo Kanavaro (mlađi brat legendarnog Fabija Kanavara), koji je oštro iskritikovao vodeće ljude italijanskog fudbala u kojima vidi krivicu za ovaj debakl.

„Nismo izgubili plasman na SP sada, već pred 15 godina kada su ljudi koji su ulagali u fudbal počeli da dovede promašene fudbalere u našu ligu. Takvi igrači su zauzimali mesta domaćim fudbalerima. Sa ovim smo dotakli dno i nadam se da je ovo prilika da se sprovede velika reforma u našem fudbalu. Vreme je da kažemo zbogom mumijamo koji vode naš fudbal. Vreme je za mlade da dobiju šansu za dokazivanje. Svaka čast Bufonu, mogao je da postane prvi igrač u istoriji sa šest nastupa na Mundijalima. Nadam se da su njegove suze poslednje prolivene za naš fudbal“, napisao je Kanavaro na socijalnim mrežama.

 

POSTAVI ODGOVOR