nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Španija iskusna i moćna, Francuska podmlađena, Slovenija sa Rendolfom!

Selektori Španije (Serđo Skarijolo), Francuske (Vensan Kole) i Slovenije (Igor Kokoškov) su sinoć i danas objavili preliminarne spiskove za EP u košarci koje je na programu od 31. avgusta do 17. septebra.

Skariolo je objavio spisak koji nagoveštava da će Španija na prvenstvu imati moćan i iskusan tim. Na spisku se nalaze 11 igrača, dok će 12-ti biti naknadno saopšten. Na spisku od 11 igrača se nalaze: Pau Gasol, Mark Gasol, Vili Ernagomes, Nikola Mirotić, Aleks Arbinas, Huančo, Serhio Ljulj, Riki Rubio, Serhio Rodrigez, Huan Karlos Navaro i Fernando San Emeterio.

Kole je objavio spisak, a na njemu se ne nalaze tri velike NBA zvezde: Toni Parker, Nikolas Batum i Rudi Gober. Vođe podmlađene reprezentacije biće Boris Diao, Toma Ertel, Nando de Kolo, Evan Furnije i Džofri Lovernj. Pored njih na spisku se nalaze i: Antoan Dio, Leo Vesterman, Edvin Džekson, Rodrig Buboa, Timoti Luvavu, Jakuba Utara, Kim Tili, Kevin Serafan, Lu Laberi, Livio Žan-Čarls, Mustafa Fal i Vinsent Porijer.

Kokoškov spisak govori da Sloveniju niko ne sme podceniti. Prva zvezda tima je bek Majami Hitsa Goran Dragić, a puno se očekuje i od Entonija Rendolfa i njegovog klubskog saigrača i jednog od najtalentovanijih igrača u Evropi Luke Dončića. Na preliminarnom spisku se nalaze i: Jaka Blažič, Gregor Hrovat, Tomaž Bolčina, Žiga Dimec, Miha Lapornik, Matiaš Rebec, Klemen Prepelič, Edo Murić, Vlatko Čančar, Blaž Mahkovič, Jan Kosi, Aleksej Nikolić, Saša Zagorac, Gašep Vidmar, Luka Rupnik i Žan Mark Šiško.

Nevedene reprezentacije će daleko najveću strepnju imati od Srbije, koja će po svemu sudeći posle dugo godina imati NBA petorku, pošto će se Nikoli Jokiću (Denver), Bobanu Marjanoviću (Detroit) i Nemanji Bijelici (Minesota) u najjačoj ligi na svetu pridružiti: Miloš Teodosić koji je blizu prelaska u Čikago Bulse i Bogdan Bogdanović koji je blizu prelaska u Sakramento Kingse.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje