petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2021: AUSTRIJA – MAKEDONIJA (najava meča i predlog za klađenje)

Veoma zanimljiv duel očekuje nas od 18 časova u Bukureštu, gde će se sastati Austrija i Makedonija, ovo je susret koji bi već sada mogao da odluči koji će od ova dva tima biti u povoljnijem položaju za prolazak iz grupne faze takmičenja.

O selekciji Austrije smo pisali , što možete pročitati na linku AUSTRIJA, kada se radi o pripremnim mečevima pred ovaj šampionat, Austrija je odigrala dva neubedljiva meča, poraženi su od Engleske 1:0, dok su sa Slovačkom remizirali 0:0.

Austrija igra u formaciji 4-2-3-1, iako će se vrlo često dešavati i promene formacije jer je to stil vođenja mečeva od strane selektora Foda, ključni problem koji se ističe u igri jeste činjenica da Austrija ima jako slabu realizaciju šansi, odnosno da igrači ulaze u šanse, ali da ih ne pretvaraju u golove. Najveći broj napada selekcije Austrije ide preko bokova, gde su odlični Alaba i Lazaro i upravo će to biti osnovni način napada, gde će upotrebljive centašuteve čekati Arnautović, Kalajdžić i Gregoritsch, svi odlični u skoku i igri glavom. Takođe individualni kvalite ,,desetke“ – Marcel Sabitzera, mogao bi da odigra ključnu ulogu u napadu tima, jer ovaj odlični veznjak, može da kreira igru svoj tima, ali i da ugrozi gol rivala udarcima iz daleka i ubacivanjem iz drugog plana iza leđa rivala.

Što se defanzive tiče, Austrija nije tim koji igra preterano čvrsto, što pokazuje i broj primljenih golova, 10 golova na poslednjih 7 mečeva, a vrlo često pravi i individualne taktičke greške i lošija postavljanja ili pomeranja mogu da dovedu do problema. Dragović je neko ko vrlo često ume da u pokušajima da pročita napad rivala i preseče ga, visoko ostavi iza sebe prostor koji može da se iskoristi, takođe možda i najslabija karika odbrane Austrije, levi bek Ulmer, neko je ko bi mogao da se iskoristi po boku kao slabiji deo odbrane.

Očekivana postava: Bachmann – Lainer, Dragović, Hintereger, Ulmer – Schlager, Laimer, Alaba, Sabitzer, Baumgartner (Lazaro) – Arnautović


Što se tiče selekcije Makedonije, oni su debitanti na Euru i ovo će im biti prvi meč u istoriji, tako da će ekipa sigurno biti dosta motivisana u ovom meču, više o timu može pročitati na linku MAKEDONIJA.

Što se tiče pripremnog perioda, Makedonija je odigrala dva meča protiv Slovenije 1:1 i protiv Kazahstana 4:0, tako da u dobrom raspoloženju dočekuje ovo prvenstvo.

Što se stila igre tiče, Makedonija je tim koji igra direktan fudbal i vrlo često će defanzivci odigrati pas unapred bez nekog rizika ka Pandevu, koji je meta gotovo svih lopti koje se šalju unapred, prilikom ispucavanja lopti od golmana Dimitrevskog, čak osam igrača se grupiše ka centralnom delu terena, dok dvojica napadača idu nešto više ka odbrani rivala i imaju ulogu pre svega da ometaju skok odbrane protivnika, a cilj je da osam igrača dođu u posed takozvane druge lopte posle tog skok duela. Još jedan način na koji Makedonija može da ugrozi svoje rivale jesu udarci iz daleka, sjajne šuteve poseduju Elmas i Bardhi, koji poseduju i sjajan prekid. Takođe prodori po levom boku preko Alioskog, mogli bi takođe da donesu neku korist napadu Makedonije.

Makedonija će igrati duboko u odbrani i nećemo često viđati presing od njih, najveći broj duela dobijaju upravo u svojoj trećini terena pa se ta tendencija može očekivati i danas. Defanzivno će tim stajati u formacijama 5-4-1 i 5-3-2, gde se vezna linija spušta vrlo blizu odbrane i tako onemogućava da se koristi prostor između linija tima. Defanzivci prilikom kriznih sitauacija neće previše pametovati već će loptu očistiti što dalje od gola. Vrlo važna stvar je da Makedonci uvek teže prevlasti u odbrani, odnosno stvaraju situacije 2 na 1 u svoju korist i dosta izbegavaju situacije 1 na 1, gde bi mogli da imaju problem ukoliko do njih dođe, zbog dosta sporijih defanzivaca.

Očekivana postava: Dimtrevski – Musliu, Velkoski, Bajtulai, Ademi, Bardhi, Elmas, Nikolov, Alioski, Pandev, Trajkovski (Tričkovski)


Međusobni mečevi: Odigrali su dva susreta do sada, oba puta bolja je bila Austrija, uz gol razliku 6:2


Predlog za klađenje: Znamo da je Austrija danas favorit i da će biti tim koji će voditi igru, međutim po našem mišljenju Makedonija je dosta potcenjena u ovom susretu, naročito ako se uzme u obzir da na pojedinim mestima imaju i kvalitetnije igrače od Austrije, 14 datih golova na prethodnih 5 mečeva od čega 2 Nemačkoj, sugerišu nam da bi i danas mogli do gola, dok je Austrija dosta porozna u odbrani, primali su golove od Škotske, Severne Irske Farskih Ostrva, a od Danske čak 4, tako da smatramo da je danas najbolji predlog za igru GG po kvoti 2,25.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje