petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Slovenački derbi je samo obična utakmica za jednu od ekipa

U subotu od 21 sat košarkaši Cedevite Olimpije zvanično će ući u novu takmičarsku sezonu ABA lige u domaćoj Areni Stožice. Izabranici glavnog trenera Jurice Golemeca će se pred domaćim navijačima suočiti sa novomeškom Krkom.


[PREMIUM] ACB Endesa Španija – Poeni igrača (25. Septembar)


Državni i kup prvaci Slovenije, košarkaši Cedevite Olimpije i Krke, u subotu će se po drugi put sastati u takmičarskoj sezoni 2021/22. Pre nedelju dana dva tima su se sastala u meču Superkupa Slovenije, a Zmajevi su slavili sa 78:71.

U dresu ljubljanskog tima zablistao je Zach Auguste koji je imao 14 poena, 14 skokova i četiri ukradene lopte (Pullen 15, Ejim 12, Keene 2, Murić 6, Blažič 12, Hodžić 2, Ščuka, Dimec 2, Rupnik 4). S druge strane, 21 je postigao Rok Stipčević (Lapornik 11, Kosi 9, Stergar i Stavrov 8, Arapović 7, Gibbs 5, Macura 2, French bez koša).

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
Nakon slovenačkog Superkupa imali smo vremena, imamo 7 dana prostora između utakmica za ovaj uvod u sezonu. Tokom ovog perioda, analizirali smo se uglavnom zato što se još ne poznajemo dovoljno dobro, a još nismo postali tim. Mnogo smo trenirali i gledali video zapise. Krka ima nove igrače koje smo bolje upoznali prošlog petka u Tivoliju. Učinićemo sve da u odbrani prikažemo mnogo bolju igru nego što smo to učinili u Superkupu “.

ABA: Domaćin imao 6 igrača van stroja, glavno pojačanje upitno?!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje